Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Novosti

Turistička zajednica Kvarnera organizirala akciju dijeljenja vode - akciji prisustvovala i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske

22.7.2022.

Turistička zajednica Kvarnera je povodom očekivanja sve većeg broja dolazaka gostiju na regiju u petak, 22. srpnja, organizirala akciju dijeljenja vode na graničnom prijelazu Rupa. Trenutno na Kvarneru dnevno boravi 180 tisuća gostiju, a prema svim pokazateljima turistički promet u glavnoj ljetnoj sezoni bit će na razini onog iz rekordne 2019. godine.

„Ovom gestom htjeli smo našim gostima olakšati putovanje i dolazak u našu zemlju i regiju. Uz bočice vode, gostima smo dijelili i Kvarner Magazin - jednu od naših najtraženijih brošura. Vjerujem da će gosti cijeniti naš trud i želju da budemo dobri domaćini, a akcija je ujedno bila i prilika da im još jednom zahvalimo što su ostali vjerni Kvarneru. Kada govorimo o turističkom prometu, srpanj je u ovom trenutku gotovo na razinama iz 2019. godine, isto kao i prvih sedam mjeseci. U srpnju je do sada ostvareno 3,5 milijuna noćenja, dok smo od početka godine dostigli 7,5 milijuna noćenja. Definitivni rekorderi i broj 1 su gosti iz Njemačke! Oni već sad, od početka godine pa do danas, bilježe 5% više noćenja u odnosu na 2019. godinu“, izjavila je direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

  

Akciji Turističke zajednice Kvarnera prisustvovala je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
„U Hrvatskoj boravi više od milijun gostiju i ako usporedimo s 2019. godinom pred nama je mjesec dana kada ćemo kontinuirano u Hrvatskoj imati više od milijun turista. Ovo je razdoblje kad ostvarujemo 70% turističkog prometa, a najposjećenije županije su Istarska, Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija. U javno savjetovanje pustili smo Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. koja dolazi baš u pravo vrijeme. Mnogo je globalnih izazova, od geopolitičkih do zdravstvenih i klimatskih promjena i zato turizam moramo strateški usmjeriti. Proces izrade Strategije je bio uključiv, konzultirali smo sve, od poslovne do akademske zajednice i građana te pozivam sve da se uključe i u javno savjetovanje. Sve komentare ćemo obraditi i one prihvatljive uvrstiti u Strategiju ili Nacionalni plan razvoja održivog turizma do 2027.“, izjavila je ministrica Nikolina Brnjac.

Akcija dijeljenja vode organizirana je u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova - Policijska uprava primorsko-goranska, s kojom redovito surađujemo na pripremi i provođenju turističke sezone na Kvarneru i koja nas redovito podržava u organizaciji ovakvih vrsta akcija dobrodošlica za naše goste.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture