Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

TURISTIČKA ZAJEDNICA KVARNERA partner na međunarodnom projektu MALA BARKA 2

Projektom Mala barka 2 ostvaruje se očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine sjevernog Jadrana kroz turističku valorizaciju na načelima održivog turizma. Projekt Mala barka 2 kapitalizira stečena iskustva i znanja te uspješan koncept provedenog projekta Mala barka, koji se sada primjenjuje na cijelo obalno prekogranično područje.

MALA BARKA 2 - brošura o projektu

MALA BARKA 2 - Fiumare - 6. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije - brošura

MALA BARKA 2 - 9. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra - brošura

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA KVARNERA partner na međunarodnom projektu MALA BARKA

Turistička zajednica Kvarnera partner je na međunarodnom projektu MALA BARKA Operativnog programa IPA Slovenija – Hrvatska 2007. – 2013. godine, u kojem je PGŽ vodeći partner, uz partnere iz Slovenije, a to su TZ Izola i Općina Izola. U okviru projektnih zadataka Turističkoj zajednici Kvarnera pripala organizaciju dviju velikih manifestacija i to MALA BARKA - Fiumare - Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije u Rijeci“ (u svibnju), te MALA BARKA - 7. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra, koja se održava u Mošćeničkoj Dragi (u srpnju). Bile su to višednevne, spektakularne turističke atrakcije kojima se slavilo i obilježavalo važnost očuvanja i valorizacije pomorske, ribarske i brodograđevne baštine. Turistička zajednica nastavlja s poslovima u sklopu projekta, u cilju stvaranja novog turističkog proizvoda na bazi maritimne baštine.

MALA BARKA - Fiumare - Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije - brošura

MALA BARKA - 7. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra - brošura

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA KVARNERA partner na EU projektu „ŠANSA JE U MOJIM RUKAMA“

Turistička zajednica Kvarnera partner je u projektu „Šansa je u mojim rukama“ u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Europske Unije (Operational Programme for Human Ressources Development 2007-2013). Projekt je usmjeren k poboljšanju pristupa tržištu rada osoba s invaliditetom. Vodeći partner i koordinator projekta je Centaroprema RE&ZIN iz Rijeke, a ostali partneri su Učilište Lovran i Udruga slijepih Primorsko-goranske županije. Cilj ovog projekta je povećati zapošljavanje osoba s invaliditetom u Primorsko-goranskoj županiji, posebice u segmentu zdravstvenog turizma i pružiti podršku u integraciji na tržište rada kroz razvoj prilagođenih programa. Na taj se način osobe s invaliditetom kroz prilagođene programe osposobljavanja obučavaju za zanimanja u zdravstvenom turizmu, a radi se uglavnom o slijepim ili slabovidnim osobama koje nemaju medicinske kontraindikacije za rad u zdravstvenom turizmu. Ovaj projekt nudi edukacijski program za zanimanja u zdravstvenom turizmu baziran na praksi s metodama poučavanja i nastavnim materijalom prilagođenim potrebama osoba s invaliditetom i njihovim specifičnim sposobnostima učenja kako bi se mogli zaposliti u sektoru zdravstvenog turizma. Također donosi program podrške za jačanje fleksibilnosti pristupa tržištu rada kroz razvoj poduzetničkih vještina te soft-skill radionice prijeko potrebne u radu s klijentima. Program podrške završava s radionicama za traženje posla, koje će pridonijeti jačanju aktivne uloge u pristupu tržištu rada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 114.407,27 EUR, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Od početka projekta provedene su aktivnosti razvoja nastavnog plana i programa za aroma masera, prilagođenog osobama oštećena vida (kroz analizu radnih mjesta potencijalnih poslodavaca), a potom je krenula edukacije prve grupe polaznika edukacije za aroma masera. Kako bi se motiviralo korisnike projekta te informiralo javnost o pozitivnim primjerima zapošljavanja osoba s invaliditetom snimljen je promotivni film o Vedranu Dumančiću, samozaposlenom slijepom maseru s Lošinja, a projekt se predstavio i u medijima.

Turistička zajednica Kvarnera sudjeluje u promociji ovog projekta te pruža potporu svim aktivnostima projekta. Više o projektu i njegovoj provedbi na: http://www.centaroprema-rezin.hr/hr/europska-unija/sansa-je-u-mojim-rukama.

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj