Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Priopćenja za medije

DOBITNICA EMMY-a PONOVNO SNIMA NA KVARNERU

26.3.2013.

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i britanskog turoperatora 'Taste of Adriatic' specijaliziranog za food&wine travel, na Kvarneru borave Ashley Colburn i Daniel Cohen Griliopulos pripremajući priloge o turističkim i gastronomskim znamenitostima Kvarnera.

Cilj suradnje s Ashley Colburn je približiti bogatu eno i gastro ponudu Kvarnera, i promovirati projekte Turističke zajednice Kvarnera 'Kvarner Gourmet i Kvarner Food' čija je svrha bolje povezivanje ugostitelja i proizvođača lokalnih namirnica i proizvoda, te valorizacija kvalitete gastronomske ponude destinacije Kvarner.


Ashley Colburn je dobitnica prestižne nagrade Emmy za reportažu 'Wow Croatia', a sada u Hrvatskoj snima novi serijal posvećen isključivo gastronomiji koji će biti prikazivan na američkim programima Travel Channelu i Cooking Channelu.


Daniel Cohen Griliopulos radi za tiskani i elektronski časopis Time Out Croatia, a njegovi su prilozi usmjereni na preporučivanje najkvalitetnijih i najzanimljivijih destinacija.


Na tom će putu Ashley i Daniel slikom i snimkom upoznati svoje čitateljstvo i gledateljstvo s delicijama i tradicijom Kvarnera. Krenuli su od Gorskog kotara, gdje su okusili divljač, plodove gorja te autohtone namirnice. Direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov je dočekala novinare u Opatiji, ispred vile Angioline gdje je bila pripremljena čajanka u opravama iz carskih vremena a na trenutak se mogao osjetiti i duh 'stare dame'.


Cijela gastronomska priča na Kvarneru je zaokružena toplim domaćinstvom u boutique hotel 'Kukuriku' u Kastvu čiji vlasnik Nenad Kukurin je ujedno i voditelj  projekata 'Kvarner Gourmet i Kvarner Food'. Domaćin je novinarima predstavio kvarnersku kuhinju s vrhunskim  autohtonim namirnicama, delicijama poput kvarnerskog škampa, šparoga s kapom ekstra djevičanskog maslinova ulja, i naravno uz čašu poznate vrbničke žlahtine.

Kvarner na karti