Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Priopćenja za medije

POSEBNA PREZENTACIJA I SAMOSTALNI NASTUP KVARNERA, GDANSK, GTT - 12. - 14. 04. 2013.

11.4.2013.

I u travnju se nastavlja niz promidžbenih aktivnosti Turističke zajednice Kvarnera, i to u Poljskoj, gdje se u Gdansku, od 12. – 14. travnja održava međunarodni turistički sajam GTT, na kojem se Kvarner, već tradicionalno, predstavlja na posebnom štandu.

 Ove godine prisutnost Kvarnera na ovom sajmu je i značajnija, s obzirom da se po prvi puta uvodi direktna tjedna zračna linija prijevoznika Eurolot (od svibnja do listopada), iz Gdanska i Varšave na Zračnu luku Rijeka, što bi trebalo značajnije doprinijeti bookingu s poljskog tržišta.  Stoga će TZ Kvarnera u Gdansku na dan otvorenja sajma, u petak 12. travnja, u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Poljskoj,  održati i posebnu prezentaciju za novinare i partnere, kojima će se uz informacije o atrakcijama i novostima, regija približiti i okusima vrbničke žlahtine te tipičnih jela. 

Gosti iz Poljske su u 2012. godini na Kvarneru ostvarili gotovo 400.000 noćenja, iz godine u godinu bilježi se porast dolazaka, a u 2012. ostvareno je 6 % više dolazaka i 5 % više noćenja u odnosu na 2011. godinu. U strukturi noćenja inozemnih gostiju na Kvarneru, poljski gosti čine 3,5 %.

Kvarner na karti