Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Priopćenja za medije

DANI OBITELJSKOG SMJEŠTAJA OPATIJSKE RIVIJERE 2013.

23.4.2013.

Jedan od značajnih kriterija koje trebaju zadovoljiti nositelji kvalitete „KVARNER FAMILY“ je i redovito usavršavanje i permanentna edukacija. U 2012. godini Turistička zajednica Kvarnera organizirala je seriju izuzetno uspješnih i dobro prihvaćenih edukativnih radionica, koje je pohađalo više od 600 privatnih iznajmljivača.

Stoga ove godine, po prvi puta, turistička zajednica Kvarnera u suradnji s turističkim zajednicama Opatijske rivijere, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizama Opatijske rivijere i HGK-Županijskom komorom Rijeka organizira

DANE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA OPATIJSKE RIVIJERE 2013. koji uključuju:
  Edukativnu radionicu Kvarner Family, 25. travnja 2013., Opatija, Villa Antonio, s početkom u 17:30 sati
  Dane otvorenih vrata Kvarner Family obiteljskog smještaja Opatijske rivijere, 27. travnja 2013., od 10 do 13 sati

Edukativna radionica „KVARNER FAMILY“, koja će se održati u četvrtak, 25. travnja s početkom u 17:30 sati, namijenjena je svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu, dok je sudjelovanje vlasnika objekata koji nose oznaku kvalitete „Kvarner Family“ obavezno. Radionica je besplatna, a svi sudionici će dobiti potvrdu o pohađanju.

Program radionice obuhvaća sljedeće teme:
1. „KVARNER FAMILY“ - informacija o projektu (dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera i prof.dr.sc. Zdenko Cerović, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija)
2. Informacija o aktivnostima na području Opatijske rivijere (direktorice i direktori turističkih zajednica)
3. Sigurnost u turizmu (gospodin Damir Brnas, načelnik PP Opatija)
4. On line prijava gostiju (gospodin Goran Pavlović, TZG Opatije)
5. Postupak za kategorizaciju smještaja u domaćinstvu; uvjeti (gospođa Vesna Brozina Petković, samostalna upravna referentica Ureda državne uprave Opatija, Služba za gospodarstvo)
6. Način plaćanja poreza na dohodak, obaveza fiskalizacije, PDV za smještaj u domaćinstvu: građani, obrtnici, trgovačka društva (gospođa Vlatka Čendeš, viši upravni savjetnik za poreze i doprinose, Porezna uprava, Područni ured Rijeka)
7. Obveze iznajmljivača sukladno nadležnosti Državnog inspektora (gospođa Tanja Frketić - Voditeljica odjela ugostiteljstva i turizma Državnog inspektorata PJ Rijeka)
8. Osnivanje strukovnih udruženja obiteljskog smještaja po subregionalnom modelu; poticanje mjera za unapređenje obiteljskog smještaja (gospodin Davor Ižaković, pomoćnik Ministra turizma RH)
9. Riječ domaćina (gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Opatijske rivijere)
10. Podjela zahvalnica domaćinima Dana otvorenih vrata Kvarner Family

U subotu, 27. travnja, od 10 do 13 sati svoja će vrata otvoriti odabrana domaćinstva s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ kako bi svi zainteresirani došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja, razgledali kuću i okućnicu, razgovarali s domaćinima te predstavnicima specijaliziranih obrta i tvrtki.

Svoja vrata svim zainteresiranima otvaraju:

Popis  domaćinstava s oznakom kvalitete „Kvarner Family“

Prezentacija specijaliziranih obrta i tvrtki u domaćinstvu

1. Desanka Juraga
Stube Dr. Vande Ekl 13, Opatija
051/711 686
Studio Graphic Opatija d.o.o.
- usluge dizajna i tiska, izrada tabli, cerada, plakata i tapeta, dekoracija namještaja
Adverbum Opatija
- usluge prijevoda i lektoriranja uz individualni pristup svakom klijentu
2. Katica Hauptfeld
A. Mihića 31, Opatija
091/764 7651
Katarina Line
- usluge posredovanja u rezervacijama
3. Tanja Grozić
Castel S. Pietro Terme 14, Opatija
051/272 630
Kvarner osiguranje
- usluge osiguranja
4. Dragan Stanger
26. divizije 2, Lovran
051/291 403
Stubica d.o.o. Lovran
- usluge uređenja okoliša
Multilink d.o.o.
- usluge izrade i održavanja web stranice
5. Svetlana Mohović
Mošćenice bb, Mošćenička Draga
051/737 464
Media Direct
- servis računala, prodaja računala, izrada web stranica, dizajn letaka i brošura
6. Franjo Gržin
Donji Kraj 6, Donji Kraj
051/737 807
7. Lucia Turak
Dalmatinskih brigada 3, Matulji
051/276 052
Mesingal d.o.o
- proizvodnja i prodaja inox, mesinganih i kromiranih unutarnjih i vanjskih ograda...
8. Gordana Kišić
Put za Veprinac 13, Ičići
051/704 115
Rutvica d.o.o.
- uređenje interijera
Fallenbeanz.com
- izrada web stranica
9. Vinko Osojnak
Matka Mandića 11, Kastav
051/275 846
Net Projekt d.o.o.
- izrada i održavanje web stranica
Kastav Euroway strani jezici d.o.o.
- tečajevi stranih jezika, prevođenje
10. Jere Pešut
Tometići 36 A, Kastav
051/275 878
Jadran Impex
- građevinski i ostali materijali
Pictor d.o.o.
- signalizacija za apartmane

******

„KVARNER FAMILY“ naziv je jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj s ciljem brendiranja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača smještaja na Kvarneru. Projekt je pokrenula Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja na cijelom Kvarneru.

Trenutno oznaku kvalitete nose smještajni objekti u vlasništvu više od 220 pružatelja smještaja u domaćinstvima s područja Kvarnera. Osnovni kriteriji projekta su: uređenje okoliša, ugodno opremljen interijer, prepoznatljivost objekta, ali i poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Time se objekti s oznakama „KVARNER FAMILY“ žele učiniti tržišno prepoznatljivim, a za razinu kvalitete jamče Turistička zajednica Kvarnera i lokalne turističke zajednice i promoviraju u posebnom web katalogu na internetskim stranicama i u promotivnim materijalima.

Opatija, 23. travnja 2013.

Kvarner na karti