Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Priopćenja za medije

ZAPOČINJE SERIJA EDUKATIVNIH RADIONICA PU PG I TZ KVARNERA ZA TURISTIČKE DJELATNIKE NA TEMU "PRIPREMA TURISTIČKE SEZONE"

22.4.2013.

U srijedu, 24. travnja u Opatiji, Villa Antonio, s početkom u 11 sati, održat će se edukativna radionica u organizaciji Policijske uprave primorsko-goranske i Turističke zajednice Kvarnera, na temu priprema predstojeće turističke sezone.

Naime, temeljem sklopljenog Sporazuma o suradnji između TZ Kvarnera i PU PG i Programa rada s financijskim planom TZ Kvarnera za 2013. godinu, dogovorena je zajednička organizacija edukativnih radionica za gospodarske subjekte u turizmu (turističke zajednice, hotelske tvrtke, kampovi, privatni iznajmljivači, koncesionari plaža, marine, lučke uprave, željeznički i autobusni kolodvori, ugostiteljski objekti, turističke agencije i ostali). I ove će se godine turistički djelatnici upoznati s nizom savjeta, preporuka i uputa kako prevenirati kažnjiva djela te vlastitim i angažmanom svojih djelatnika umanjiti rizike u prometu, na kopnu i moru te kriminalitetu općenito.

Seriju edukativnih radionica zajednički će otvoriti dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera i mr.sc. Senka Šubat, načelnica PU PG.

Raspravljat će se o općem-imovinskom kriminalitetu (krađe, teške krađe i dr.), načinu postupanja prilikom dojave, pronalaska i eksplozije te mjerama samozaštite. Predavači tema na edukativnim radionicama su predstavnici Policijske uprave Primorsko-goranske, kojima će turistički djelatnici Kvarnera moći u direktnom kontaktu uputiti svoja pitanja, mišljenja, prijedloge i preporuke.


Ovo je prva od ukupno 7 radionica namijenjenih turističkim djelatnicima s područja Kvarnera, koje imaju osnovni cilj sigurnost stranih i domaćih gostiju na području Kvarnera i podizanje mjera samozaštite gospodarskih subjekata u turizmu. Nakon Opatijske rivijere edukativne radionice održat će se još kako slijedi:


- 29. travnja za Crikveničko-vinodolsku rivijeru,
- 30. travnja za Riječki prsten,
- 3. svibnja za otok Rab,
- 6. svibnja za otok Krk,
- 7. svibnja za otoke Lošinj i Cres,
- 8. svibnja za Gorski kotar.

Opatija, 22. travnja 2013.

Kvarner na karti