Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Priopćenja za medije

Šparoge osvojile Korzo i najavile manifestaciju Ri Gastro

22.4.2013.

Prezentacijom delicija od šparoga na Korzu i službeno su započeli riječki gastro dani. Desetoro ugostitelja svaki su na svoj način obradili ovu nepresušnu gastronomsku temu i time najavili cijeli tjedan gostovanja šparoga u njihovim objektima.

Građani su degustirali kanapee, bruschette, quiche, rižoto, škuru pogaču, fritaju, namaze, pitu... sve sa šparogama, što je samo dio specijaliteta koji će se u sljedećih tjedan dana, do 30. travnja,  po popularnim cijenama moći isprobati u restoranima i konobama koji sudjeluju u manifestaciji.

Manifestacija Ri Gastro organizirana je od strane Turističke zajednice grada Rijeke, u partnerstvu s ugostiteljima, a njome se želi upoznati i očuvati tradiciju mediteranske prehrane u nas, čije blagotvorno djelovanje dokazuju brojne studije. U manifestaciji sudjeluju sljedeći ugostitelji: Konoba „Nebuloza“, Belgian Beer Caffe – Brasserie „As“, Ristorante „Spagho“, Fine Dining Restaurant „Kamov“ (Grand Hotel Bonavia), Stancija „Kovačići“ - Matulji, Trattoria „Rivas“, Bistro „Veseljak“, Restoran „Gric&Guc“, Restoran hotela Continental, Bistro-pizzeria „Paris“ -  Kostrena, Bistro „La Rose“, Restaurant „Le Mandrać“ - Volosko i Konoba „Blato 1902.“.

Ponudu jela od šparoga u restoranima i konobama koji sudjeluju u manifestaciji možete pronaći na našim internetskim stranicama - http://www.tz-rijeka.hr/Home.aspx?PageID=4&item=3986 


Kvarner na karti