Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Priopćenja za medije

47. RIBARSKI TJEDAN U CRIKVENICI

21.8.2013.

Od 24. do 31. kolovoza 2013. će se u Crikvenici održavati 47. po redu, tradicionalni Ribarski tjedan, jedna od najstarijih crikveničkih manifestacija, koja se održava još od 1966. godine.

Posjetitelji Crikvenice će i ove godine imati priliku uživati u mnogim zabavnim programima, tradicionalnom glazbenom izričaju uz muške i ženske klape, poput klape "Kampanel", zatim glazbenim nastupima raznih izvođača (Mario Battifiaca, Karin Kuljanić, Mirjana Bobuš, Robert Grubišić i dr.) te zanimljivim radionicama, kao što je "Riba ribi grize rep", u sklopu koje će moći naučiti pripremati "Crkveniške rupice", autohtono jelo od male plave ribe. Najmlađi gosti će na edukativnoj radionici "Mala škola brodogradnje" uz stručno vodstvo graditi drvenu brodicu s latinskim jedrom te spojiti ugodno s korisnim - učenje o tradicijskoj brodograditeljskoj baštini s druženjem i zabavom. Nakon pet dana, mali će kreativni brodograditelji svečano u more porinuti svojih ruku djelo.  Na "Večeri ribolovnih prvaka" će svjetski ribolovni prvaci s crikveničkoga područja ispričati uzbudljive "ribarske priče" i predstaviti svoje vještine, a naučit ćemo i mnogo o ribarskim alatima i zanatima te se zabaviti uz vesele igre.

Gurmani će, osim stalne ponude na "Cesti plave ribe", koja jelovnike brojnih restorana na Rivijeri Crikvenica oplemenjuje specijalitetima od plave ribe, moći uživati na raznim gastro programima, poput tematskih večeri tijekom cijeloga tjedna - atraktivne Fešte od dagnji, na kojoj će se više od 200 kg ukusnih dagnji pripremati pred posjetiteljima u velikoj padeli, zatim Fešte od tune, Fešte od rupica, Fešte od plavica, Fešte od lignji, Fešte od sitne plave ribe te Fešte od oslića.
Od događanja sportsko-rekreativnog karaktera izdvajamo: ribarenje i jedrenje s gostima, jedriličarske regate krstaša, "Noć vaterpola" te Stolnoteniski turnir za goste na Gradskoj plaži u Crikvenici.

Upoznajte sve čari života uz more, otkrijte istinskog gurmana u sebi i dopustite da Vas šarmira tradicija... Posjetite nas i zabavite se na 47. ribarskome tjednu u Crikvenici!

47. Ribarski tjedan u Crikvenici - program

Organizator 47. ribarskoga tjedna u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji:
Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Zagrebačka banka d.d., Ožujsko pivo, Hyper dizajn i "Pavlomir" d.o.o. Suorganizatori su  GKTD "Murvica" d.o.o. , "Jadran" d.d. u stečaju Crikvenica, "Krasnica" d.o.o., Muzej Grada Crikvenice, Centar za kulturu "Dr. Ivan Kostrenčić" Crikvenica, Gradska knjižnica Crikvenica, PŠRD "Arbun", JD "Val", STK "Crikvenica", Glazbena udruga "Kaštel", KUD "Vatroslav Lisinski" Crikvenica, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce", Obrt "Mareta" i Vaterpolo klub "Crikvenica".

Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, Radio Trsat, Primorske novine, Crikvenički vjesnik, Kvarnerski radio i Crikvenica Danas.

Kvarner na karti