Službene stranice Turističke zajednice Kvarnera

Jezik:Hrvatski

Priopćenja za medije

Turistički forum "Crikvenica - rivijera zdravlja"

20.9.2013.

Uskoro nas očekuje jedno od najvažnijih događanja koje se organizira povodom obilježavanja 125 godina organiziranog turizma u Crikvenici - Turistički forum "Crikvenica - rivijera zdravlja". Forum će se održati u srijedu, 25. rujna 2013. u Thalassotherapiji Crikvenica, medicinskoj ustanovi s bogatom tradicijom od preko pola stoljeća, koja ima vrlo važnu ulogu u razvoju zdravstvenog turizma na crikveničkoj rivijeri.

Vrijednost ovoga foruma prepoznali su i uvaženi pokrovitelji, predsjednik Republike Hrvatske g. Ivo Josipović,
Ministarstvo turizma i Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske te Primorsko-goranska županija i Grad Crikvenica.

Kako je sve počelo i zašto je zdravstveni turizam važan za Rivijeru Crikvenica?
Povod prvim organiziranim dolascima turista u Crikvenicu bio je uglavnom zdravstvenog karaktera te je, s obzirom na prirodne blagodati i izvrsne klimatske preduvjete, crikvenička rivijera među prvima u Hrvatskoj započela njegovati tradiciju zdravstvenog turizma.
Turistički razvoj Rivijere Crikvenica započeo je 1888. godine, kada je u Crikvenici izgrađeno prvo javno morsko drveno kupalište. Zahvaljujući onovremenim znanstvenim spoznajama o talasoterapiji i dokazanoj ljekovitosti morske vode te istaknutim crikveničkim intelektualcima, rano su uočene prednosti Crikvenice u odnosu na susjedna mjesta, a to su vrlo pogodna i zdrava mediteranska klima i mikroklima, čist zrak i more te netaknute prirodne ljepote. Zdravstveni turizam i danas ima istaknuto mjesto na Rivijeri Crikvenica, razvija se u skladu s destinacijom, trendovima u turizmu te zahtjevima i potrebama suvremenog čovjeka.

Osnovni ciljevi Turističkoga foruma "Crikvenica - rivijera zdravlja" su utvrđivanje stanja (povijesni razvoj zdravstvenog turizma i zdravstveni turizam danas), prikaz uloge prirodnih klimatskih i morskih ljekovitih čimbenika, pozicioniranje destinacije zdravlja na tržištu, definiranje različitih pristupa, metoda i strategija za bolje povezivanje zdravstvenih institucija i razvoj zdravstvenog turizma na Rivijeri Crikvenica, prezentacija različitih segmenata zdravstvenog turizma te, u konačnici, perspektiva Rivijere Crikvenica u kontekstu razvoja zdravstvenog turizma. Predavači na forumu su stručnjaci s područja medicine, turizma i gospodarstva

U privitku Vam dostavljamo program Turističkoga foruma "Crikvenica - rivijera zdravlja", s popisom uvaženih predavača s područja medicine, turizma i gospodarstva.

Organizator Turističkog foruma "Crikvenica - rivijera zdravlja" je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator Thalassotherapia Crikvenica.
Pokrovitelji foruma su predsjednik Republike Hrvatske, g. Ivo Josipović, Ministarstvo turizma i Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske te Primorsko-goranska županija i Grad Crikvenica.

Turistički forum "Crikvenica - rivijera zdravlja" - program

Kvarner na karti