Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Učkarski samanj

03.09.2023. - 03.09.2023. / Liganj

U nedjelju, 3. rujna, u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, održat će se tradicionalna manifestacija XV. Učkarski samanj. Najveći sajam na području Istre i Kvarnera i ove će godine obuhvatiti prodajno-izložbeni dio, predavanja, predstave za djecu te kulturno-zabavni program.

Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda. Na sajmu će se tako, i ove godine, predstaviti autohtoni proizvodi s obje strane Učke, a posjetitelji će imati priliku doživjeti nasljeđe Istre i zaleđa Opatijske rivijere, kroz predstavljanje udruga koje njeguju tradicijsku kulturu ovog kraja, kao i kroz prezentaciju starih zanata i izvornih životinjskih pasmina, poput ovce pramenke i boškarina.

Na manifestaciji će sudjelovati 50-ak izlagača, udruga i organizacija. Posjetitelje će kroz program voditi Robert Ferlin, a na Poklonu ih očekuje bogati kulturno-zabavni program, koji će predvoditi Koktelsi, predavanje Stipe Božića, dječja predstava riječkog Gradskog kazališta lutaka te gastronomska ponuda lokalnih specijaliteta.

 

PROGRAM:
PRIJEVOJ POKLON
Glavna pozornica
11:30 - KUD Zlatela
12:15 - Mreža škola PP Učka
13:30 - Etno skupina Šćike
15:45 - Prezentacija boškarina
17.00 - KOKTELSI
voditelj: Robert Ferlin

Učionica u prirodi
11:30 i 12:30 - dječja predstava: Čarobna svirala by GKL Rijeka

CENTAR ZA POSJETITELJE POKLON
Konferencijska dvorana
14:30 - Stipe Božić: "Penjačevi zapisi" (predavanje i predstavljanje knjige)

Planinski bar
12:30 - 17:30 grupa Anelidi

 

Foto: Vladimir Franolić

https://www.pp-ucka.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture