Kalendar događanja

Prikaži još događanja

CRO Race - međunarodna biciklistička utrka

26.09.2023. - 01.10.2023. / Opatija

Međunarodna biciklistička utrka, CRO Race okuplja vrhunske bicikliste i timove iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental koji se natječu u šest etapa i diljem Hrvatske voze više od tisuću kilometara. Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race će ugostiti dvadeset biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije iz kategorija UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams. Organizator utrke je Top Sport Events, tvrtka koja kontinuirano održava visoki standard kvalitete i čini ovaj projekt prepoznatljivim i afirmiranim sportskim spektaklom.

Ove godine utrka dolazi i na otok Krk koji će kao domaćin ugostiti start najduže etape i tako postati prvi otočni domaćin starta u povijesti utrke.

 

Na Kvarneru se voze 3 etape: 

28.9.2023. 3. etapa: Otočac - Opatija (133,5 km)

29.9.2023. 4. etapa: Krk - Labin (191 km)

30.9.2023. 5. etapa: Crikvenica - Ozalj (188 km)

 

Inače, CRO Race utrka uvrštena je u međunarodni kalendar utrka Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i na njoj nastupaju najveće biciklističke zvijezde - primjerice, na prošlogodišnjem izdanju CRO Race-a natjecao se i pobjednik Tour de Francea 2022. godine, Jonas Vingegaard, koji je bio pobjednik upravo pete, kraljevske etape. 

https://crorace.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture