Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Malik fest - festival legendi i mitova Istre i Kvarnera

16.09.2023. - 17.09.2023. / Rijeka

Trsatsku gradinu 16. i 17. rujna nastanit će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest - festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, slušati srednjovjekovnu glazbu, vidjeti brojne predstave, stare zanate, saznati kako se radila piva u srednjem vijeku, upoznati se s knjigom o Frankopanima i slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera. 


Program u subotu počinje u 15 sati i trajati će do 21 sat - uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi. Malik će oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama. Mališani će u velikoj bitci za kaštel pokazati svoju hrabrost u bitci protiv zle viteške vojske! Program u subotu završava mitskim bićima, slatkim vilama koje će pokazati umijeće igranja vatrom!

U nedjelju od 10 sati program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i finale viteških borbi!

https://www.malikfest.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture