Kalendar događanja

Prikaži još događanja

17. Festival čokolade

10.11.2023. - 12.11.2023. / Opatija

Od 10. do 12. studenoga Opatijom će zavladati čokoladna rapsodija i grad pretvoriti u središte ljubitelja "slatkih užitaka". 17. izdanje Festivala čokolade predstavit će najfinije čokoladne delicije vrhunskih domaćih i stranih čokolatijera i slastičara, ali i pregršt glazbenih, gastronomskih, zabavnih i kulturnih sadržaja za sve generacije.

Tijekom tri najslađa dana u Opatiji, središte zbivanja bit će sajam "Čokoladna čarolija" u Centru Gervais, koji će predstaviti ekskluzivnu ponudu maštovitih čokoladnih specijaliteta. Ove godine festival dobiva i novu lokaciju. Umjetnički paviljon Juraj Šporer, kojeg gosti Opatije danas poznaju kao mjesto održavanja umjetničkih izložbi, koncerata i predstava, otputovat će u prošlost kada je bio slastičarnica. Naime, UP Juraj Šporer pretvorit će se u čokoladnu fantaziju, gdje će svoju ponudu čokoladnih delicija prezentirati svjetski poznati proizvođač čokolade iz Austrije - Zotter Chocolate, a posjetitelji će imati i jedinstvenu priliku kupiti specijalnu Zotter čokoladu u "opatijskom ruhu".

Opatija se ponosi i vlastitom proizvodnjom čokolade pa će najbolji uvod ovogodišnjem Festivalu čokolade dati Amadria Park hoteli sa svojom posebnom atrakcijom za ljubitelje čokolade i slastica, poznatom kao Milenij Choco svijet. Radi se o pravoj "tvornici" najzamamnijih delicija u kojoj se ručno stvaraju torte, kolači, keksi, praline s tridesetak vrsta punjenja i čokolade raznih okusa, a degustacije će se održavati od 10. studenoga pa sve do 31. prosinca. Osim hedonističkog užitka u kušanju čokolade, Milenij Choco svijet pružit će djeci i odraslima priliku za kreativno izražavanje crtajući čokoladom ili je oblikujući u skulpturu, a jedinstven "antistres" doživljaj pruža razbijanje tek spravljenih velikih čokoladnih tabli koje se kasnije degustiraju.

Čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, a predstavljat će i važan sastojak u wellness & spa ponudi tijekom opatijskog "čokoladnog vikenda". Uz gastronomske užitke, posjetitelje očekuje i bogat glazbeni program, kao i brojne radionice, predavanja, koncerti i izložbe među kojima zaista svatko može pronaći nešto za sebe. Festival čokolade jedna je od najiščekivanijih manifestacija, a Opatija i čokolada već su sedamnaest godina neraskidivo vezani. 

https://www.visitopatija.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture