Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije

09.11.2023. - 19.11.2023. / Rijeka

Dva tjedna stripa u Primorsko-goranskoj županiji

 

PROGRAM:

I. Izložba radova nastalih na prvoj i drugoj Koloniji, s popratnim sadržajima, od četvrtka, 9. studenog, u 12:00 na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Izložba je otvorena dva tjedna, a može se pogledati u radno vrijeme Akademije. Otvaranje izložbe i promociju vode Damir Stojnić, Damir Steinfl i Marta Berčić (u ime DIP-a). Radovi s prve i druge Kolonije bit će izloženi na skupnoj izložbi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Otvaranje je u četvrtak, 9. studenog. godine, u 12:00.

Otvaranje izložbe bit će obogaćeno promocijom i predstavljanjem autora i radova: 

1. Prvi dvobroj Primorsko-goranskog strip alamanaha "Iracionalist", tiskano izdanje u kojem su sabrani radovi nastali tijekom prve i druge Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije.
2. Zbirka radova Korine Hunjak, "’18-22’ Brodski dnevnik Korine Hunjak", sudionice Kolonije i članice uredništva strip časopisa Prefiks. 
3. Predstavljanje knjige "Osamotne okolonosti" Envera Krivca
4. Najava 24 satnog crtanja koje će se i ove godine po treći puta, održati u DIP-u, od subote, 11. do nedjelje, 12. studenog. Organizator 24-satnog crtanja je udruga Hrvatski autorski strip, a DIP je suradnik za Rijeku.
5.    Najava susreta i rada autora i autorica na trećoj Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije, od 16. do 19 studenog u DIP-u, Wenzelova 2, Rijeka. 
Na Koloniji će ove godine sudjelovati renomirani hrvatski autori i autorice iz raznih dijelova Hrvatske i naše županije. Kolonija spaja umjetnike raznih generacija, stilova i smjerova, a zajednička motivacija za dolazak je prilika za stvaranje novog autorskog stripa, bez nametnih "gabarita" i cenzure, sa slobodno odabranim tehnikama, kako bi razmijenili iskustva, naraciju i likovnost, a povezali se radi prilike da stvaraju zajedno i radi zajedničkog cilja - valorizacije autorskog stripa i ilustracije u RH.  

Svoj dolazak su potvrdili, ovog puta, iz Zagreba: 
1. Dušan Gačić, Zagreb
2. Darko Macan, Zagreb
3. Matija Pisačić, Zagreb
4. Anamarija Kvas,  Zagreb
5. Jan Škrinjar,  Zagreb
6. Franjo Anžlovar,  Zagreb
7. Helena Klakočar, Zagreb

Iz Primorsko-goranske županije će sudjelovati: 
8. Damir Stojnić, Rijeka
9. Saša Jovanović, Rijeka
10. Damir Bralić, Rijeka
11. Enver Krivac, Rijeka
12. Damir Steinfl, Opatija
13. Korina Hunjak, Rijeka
14. Lana Deković, Rijeka

https://www.facebook.com/people/Kvarnerska-kolonija-autorskog-stripa-i-ilustracije/100064617346952/

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture