Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Mesopust u Omišlju i Njivicama

14.01.2024. - 14.02.2024. / Njivice

Vrijeme je za peto godišnje doba! U nedjelju, 14. siječnja maškare ponovo preuzimaju vlast nad Omišljem i Njivicama te uvode u najšareniji, najzabavniji i najluđi dio godine!

Nakon što se pust "zanjiše", fešta pod maskama se nastavlja već 19. siječnja u Društvenom domu u Omišlju, kada ćemo uz Traškare zaplesati na neke dobre, stare, nezaboravne "trash" hitove koji se sjajno slažu s duhom maškara! Svoje "trash" umijeće pokazat će nam DJ Alex Sabbatini, a tjedan kasnije, 26. siječnja, najljepše maske i najslađe plesne pokrete pokazat će i mališani na tradicionalnoj Dječjoj maškaranoj reduti u Njivicama. 

Bit će i to savršen uvod u najatraktivniji maškarani gastro event ne samo Omišlja i otoka Krka nego i cijele regije, jer 27. siječnja vrijeme je za jedan, jedini, jedinstveni - Bljak fest! Od 13 sati sprema se gastro izazov za sve znatiželjne, hrabre, junačkog srca i jakog želuca - jer i ove će se godine na Placi u Omišlju jesti bljak specijaliteti poput bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova, jetrica... I nemogućih spojeva kojima je podjednako nemoguće odoljeti! Odličnu atmosferu i ove će godine dodatno začiniti Grupa Venus, a podrazumijevaju se i lude maske koje će pratiti lude menije! 

Dječja maškarana reduta u Omišlju na rasporedu je pak 2. veljače, a 11. veljače u 10 sati na kružnom toku u Omišlju kreće okupljanje i ispraćaj maškaranih udruga na Riječki karneval.

Peto godišnje doba zatvara se na Mesopusni utorek 13. veljače. Od 13 sati kreće promenada od Pušće do Place u Omišlju, a u 17:30 sati pust će napokon čuti svoju presudu i izgorjeti za sve nedaće koje je skrivio.

https://www.visit-omisalj-njivice.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture