Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Maškare va Kostrene

13.01.2024. - 15.02.2024. / Kostrena

Podizanjem mesopusta Mićela Rafinerka, krivca za sve lanjske nedaće i preuzimanjem ključeva Općine, započele su Maškare va Kostrene i tako se nastavlja jedna od rijetkih živućih tradicija koja se brižljivo prenosi s koljena na koljeno. Maškare će vladati do 14. veljače kada će na Pepelnicu završiti ovogodišnje mesopusno doba.

Tradicionalni mesopusni tanci održavat će se u Narodnoj čitaonici Sv. Lucija u Kostreni tijekom pet subota, počevši od 13. siječnja pa do petka 9. veljače, u vremenu od 21:00 do 4:00 ujutro.

Za dobru glazbu i još bolju zabavu, tijekom svih pet vikenda zadužena je grupa Venus iz Kraljevice, a kao i obično, kostrenske maškarane tance pratit će kvalitetna ugostiteljska ponuda i bogat nagradni fond za najljepše pojedinačne i grupne maske i uvijek zanimljivu tombolu s vrijednim nagradama svakog vikenda.

U nedjelju, 20. siječnja, od 15:00 do 18:30 na rasporedu je dječja maškarana reduta. Male maškarice zabavljat će također grupa Venus uz pojačanje i pratnju animatora.

Osobito zanimljiv dio maškaranih događanja postao je i Špažićarski maškarani kotlić u Žurkovu čije će se treće izdanje održati u subotu, 3. veljače, od 12:00 do 16:00.

https://www.facebook.com/spazicari.kostrena/

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture