Kalendar događanja

Prikaži još događanja

24. Liburnia Jazz Festival

05.07.2024. - 07.07.2024. / Opatija

Svaki prvi vikend u srpnju, Liburnia Jazz u Opatiji predstavlja najbolje od hrvatske i inozemne jazz glazbe. 

Koncerti će se, kao i uvijek, održavati "od jutra do sutra", na brojnim gradskim lokacijama, od Ljetne pozornice do Vile Angioline i tržnice, na gradskoj šetnici i parku, na moru i na kopnu... 

Ovogodišnji Liburnia Jazz Festival posebno je posvećen harmonici kao instrumentu oko kojega ima mnogo predrasuda i koji se vrlo rijetko koristi u jazzu, ali i dvjema pomalo zanemarenima kategorijama publike - djeci i umirovljenicima. Harmonika će biti predstavljena izložbom Marques harmonika i radionicom održavanja harmonike, djeca će upoznati jazz u radionicama "Zvečka, šuška, roštalica" i "Neobična avantura", a umirovljenici će zaplesati u ritmu jazza, tanga i valcera uz harmoniku Elvisa Stanića i French Touch # accordion projecta. 

Opatijom će opet zaploviti jazz boat i s mora zapljusnuti publiku profinjenom miksturom swinga, latina i jazza skupine Love Runners, na Tržnici će Jed Becker's Group s klasicima bluesa probuditi prolaznike bolje od jutarnje kave, a Puhački orkestar Lovran će krenuti u tradicionalnu jazz paradu opatijskim Lungomarom.

Na Ljetnoj pozornici ljubitelji jazza u petak, 5. srpnja, mogu uživati u čak dva koncerta vrhunskih hrvatskih izvođača koji predstavljaju svoje najnovije projekte. To su Denis Razumović Razz s promocijom novog albuma "Discrepancies in blue" posvećenog fenomenu bluesa i Leon Brenko Quartet, s titulom najboljeg klavijaturista i novim skladbama objavljenim na albumu "Keep on moving". U subotu, 6. srpnja, na Ljetnoj pozornici će nastupiti pjesnik jazz harmonike Richard Galliano i njegov sastav New York Tango Trio koji će publiku očarati zvukovima bandoneona i harmonike, tanga i francuskog musetta. Richard Galliano je slavni francuski glazbenik, idol svakog harmonikaša, čovjek kojemu je sam Astor Piazzola dao u zadatak stvoriti francuski "Novi musette", kao što je i on stvorio argentinski "Novi tango".

24. Liburnia Jazz Festival će sa svojim Sterpin-Kolarević Quartetom zatvoriti Branko Sterpin, najbolji jazz trubač i osnivač JazzIstra Orchestra. Članovi kvarteta su redom vrhunski glazbenici koji gaje strast prema interpretacijama jazz standarada i iskreno uživaju u zajedničkoj svirci, a ove godine će biti šlag na torti Liburnia Jazza.

Ulaznice za koncerte 24. Liburnia Jazz festivala koji se održavaju na Ljetnoj pozornici mogu se kupiti na prodajnim mjestima i on-line na www.mojkarte.hr te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu.

https://www.liburniajazz.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture