Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Mesopusna nostalgija u Novom Vinodolskom

05.07.2024. - 06.07.2024. / Novi Vinodolski

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski s veseljem najavljuje novi program u terminu dosadašnjeg ljetnog karnevala pod nazivom Mesopusna nostalgija! Svojevrsnim zaokretom, dosadašnje maškarane povorke bit će zamijenjene tradicijom i zabavom u cijelom gradu.

Zašto Mesopusna nostalgija? Mesopusna, jer će u petak, 5. srpnja, svim posjetiteljima biti prikazano ono najljepše i najvrjednije što imamo i čuvamo, običaj, nematerijalno kulturno dobro zaštićeno od strane RH 2011. godine, a Nostalgija, zato što će se u subotu, 6. srpnja, grad vratiti u neka prošla vremena - kulisom i glazbom, i napraviti pravu zabavu za sve uzraste!

U petak, 5. srpnja, mesopustari će proći Korzom hrvatskih branitelja i pozdraviti sve prisutne, nakon čega će se suditi Mesopustu, čitati Žitak na Trgu Vinodolskog zakona te igrati novljansko kolo uz pivače kola. Cilj je upravo dio doživljaja prenijeti na goste i potaknuti ih da Novi posjete u zimskim mjesecima u vrijeme Mesopusta i običaja. Nakon prikaza običaja, u gradu će se nastaviti zabava na dvije pozornice uz Bend Cabaret i DJ-a na Frankopanskom trgu te klapu Intriga na Trgu Ivana Mažuranića. Mališani će moći uživati u dječjem kutku, a program će upotpuniti i Elio Bašan sa svojim plesačima na Frankopanskom trgu koji će sve željne plesnih koraka podučiti koracima kako bi bili spremni za veliki disko idućeg dana. 
 
U subotu, 6. srpnja, grad se pretvora u veliki disko na čak tri pozornice, sa tri različita sadržaja za sve uzraste. 

https://www.tz-novi-vinodolski.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture