Kalendar događanja

Prikaži još događanja

68. Ljetne priredbe Krk

20.06.2024. - 30.08.2024. / Krk

Krk koji se s pravom naziva gradom povijesti i kulture, između 20. lipnja i 30. kolovoza 2024. godine, iznova je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji je kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama postao prepoznatljiv otočni kulturno-turistički proizvod.

Programom je obuhvaćeno devet koncerata koji će publici donijeti ne samo glazbu različitih perioda, u rasponu od inovativnih slogova renesanse i baroka pa sve do suvremenih (slobodnoj reinterpretaciji i improvizaciji sklonih) izričaja, već i različite glazbene žanrove, poput mjuzikla ili world music/etno glazbe, ali i različite glazbeno-scenske forme. Poseban naglasak, u ovome spletu različitosti, dan je na suvremena domaća skladateljska imena i specifične etno tradicije.

Izuzev glazbenih, 68. Ljetne priredbe donose i kvalitetne dramske programe, i to čak 13 kazališnih predstava (među kojima i četiri dječje) čije je izvođenje povjereno ansamblima najboljih hrvatskih nezavisnih kazališnih kuća, a festivalskom su programu pridružene i izložbe koje se priređuju u krčkoj Galeriji Decumanus.

Cjelokupni program potražite OVDJE.

 

https://krkevents.com

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture