Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Tradicionalna akcija "Više cvijeća - manje smeća"

15.05.2012. - 16.05.2012. / Rijeka

"Više cvijeća – manje smeća" naziv je već tradicionalne akcije u sklopu koje će se u utorak i srijedu, 15. i 16. svibnja 2012. godine od 8,00 do 17,00 sati na Koblerovom trgu po povoljnim cijenama prodavati sadnice. Za svaku kupljenu sadnicu građani će na poklon dobiti istu takvu sadnicu, po principu kupiš 5 dobiješ 10. Ove je godine osigurano  više od 30.000 sadnica.

Akcija, koja je usmjerena  na sufinanciranje i provedbu pojedinih projekata ozelenjivanja i uređivanja zelenih površina na području grada, te čišćenja i uklanjanja  smeća organizira se u sklopu projekta «VOLIM HRVATSKU» koji je iniciran od strane Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, a provodi se na području  Republike Hrvatske u cilju podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora i zaštite okoliša. 

Akcijom „Više cvijeća - manje smeća“  sufinancira se provedba pojedinih projekata ozelenjivanja i uređivanje zelenih površina na području grada, te čišćenja i uklanjanja smeća i drugih neprimjerenih situacija, a pozivamo sve stanovnike grada Rijeke i korisnike poslovnih prostora da pročelja i okućnice svojih stambenih i poslovnih zgrada ukrase prigodnim ukrasnim cvijećem, te na taj način doprinesu ljepoti našeg grada. 
Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Rijeke.
Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture