Kalendar događanja

Prikaži još događanja

5. CREScendo Music Festival

30.08.2012. - 30.08.2012. / Cres

Festival će se održati u ljetnom kinu u Cresu, u četvrtak 30. 08. s početkom u 20 sati, otvoriti inventivni riječki gitarist Darko Jurković Charlie, koji će izvesti svoj program zadivljujućom "two hand tapping" tehnikom svirajući istovremeno na dvije gitare. Program se nastavlja s Astrid, koja će s dugogodišnjim suradnicima iz grupe Mildreds, slovenskim gitaristom Urošem Rakovcem i zagrebačkim bubnjarom Krunom Levačićem, u Cresu predstaviti premijeru autorskih pjesama i aranžmana. Festival zatvara Ru-Ka-V Trio, u kojem se kriju iznimna jazz-blues pjevačica Valerija Nikolovska, američki klavirist Joe Kaplowitz i zagrebački bubnjar Borko Rupena. Naravno, Crescendo ne bi bio potpun bez udruge Ruta koja će i ove godine ukrasiti pozornicu ljetnog kina - Vesna Jakić prikazat će Banja šugu riječkog lukobrana.

Isti program ponovit će se u Vrbniku: u petak 31. 08. na Placi Vrbničkog statuta nastupit će Ru-Ka-V trio, a u subotu, 01. 09. na Ribarnici kod restorana Nada koncerte će održati Darko Jurković Charlie i Astrid sa svojim triom. Obje večeri u Vrbniku počinju u 21 sat.

PDF Crescendo Music Festival - program

Detalnije informacije o programu dostupne su na: www.crescendomusicfestival.com.

Pokrovitelji Crescendo Music Festivala 2012.: Primorsko-goranska županija, Grad Cres, Općina Vrbnik, turističke zajednice grada Cresa i Vrbnika, restoran Nada, Cresanka d.d., Crepsa d.o.o., Županijska lučka uprava Cres, Stone Center - Grmožaj i udruga Ruta, a medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, Radio Mali Lošinj, Radio OK te portal muzika.hr

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture