Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Astronomski centar Rijeka - program za listopad

01.10.2012. - 31.10.2012. / Rijeka

U Astronomskom centru Rijeka tijekom listopada posjetitelji će moći pogledati u digitalnom planetariju film Dotaknuti rub Svemira koji će se prikazivati utorkom, srijedom, četvrtkom i subotom s početkom u 19,30 sati.

Svaki petak na programu će biti i film Kaluoka´hina –začarani greben s početkom u 19,30 sati, a s početkom u 21 sat na rasporedu je live prezentacija pod nazivom Vodič noćnim nebom – jesen.

Subotom je na rasporedu u digitalnom planetariju Matineja za najmlađe u kojoj će se prikazivati live prezentacija Safari Sunčevim sustavom s početkom u 11 sati. Redovni program za vrtiće prikazuje se utorkom u 10 sati, a za škole srijedom u 14 i četvrtkom u 10 sati.

Napominjemo kako su sve organizirane grupe dužne najaviti svoj dolazak.

Iz izvanrednog programa najavljujemo:

a) program u digitalnom planetariju povodom Dječjeg tjedna od 2. do 6. listopada 2012. godine u kojem će se prikazivati live prezentacija pod nazivom Safari Sunčevim sustavom s početkom u 11 sati.

b) Svjetski tjedan Svemira u kojem će se od 4. do 10. listopada prikazivati 10-minutna live prezentacija prije filma pod nazivom „Umjetni sateliti u službi čovječanstava“.

Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.) u suradnji s Udrugom Crometeo održat će u petak, 5. listopada u 20,30 sati predavanje Ivana Tomana, prof. fizike iz Zadra, na temu Predviđanja opasnih meteoroloških pojava.

U prostoru Multimedijalne radionice održavat će se zabavno-edukativna radionica s učenicima osnovnih škola pod nazivom Spasilačka Apollo misija 2012.-2013. u kojoj će se izrađivati posteri koje će učenici trebati izraditi i opisati posadu, ciljeve i važnost Apollo misija (od 7. do 17.). Također, koristit će se Mjesečeva karta, znanja o misijama Apollo, računala i dr.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Astronomskog centra Rijeka.


Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture