Kalendar događanja

Prikaži još događanja

KLAPSKI SPEKTAKL "NE DAMO TE PISMO NAŠA" U RIJECI

16.11.2012. - 16.11.2012. / Rijeka

Na koncertu u dvorani MLADOSTI na Trsatu u  organizaciji UDRUGE ARTEL – kojoj je zbog humanitarne namjene koncerta odobreno korištenje ovog glazbenog branda od strane vlasnika projekta– nastupit će najbolje  hrvatske klape: SV JURAJ HRM, CAMBI , KAMPANEL, KUMPANJI, SINJ, BUNARI  i TAMBURAŠKI ANSAMBL “GAZDE”.

Ne damo te pismo naša - promo plakat

Cijena ulaznica:                                     Lokacija: dvorana Mladosti, u 20 sati
Tribine 80 kn
Parter 100 kn
VIP 150 kn

Prodajna mjesta: Dallas Music Shop, Dallas Rijeka - Paris - Texas, CD Shop Dandy, TIC Rijeka

Info
KUD Artel
Žrtava fašizma 2, 51 000 Rijeka
Tel: 091/198 5799
lorenasmolciclm@gmail.com

Dio prihoda od koncerta donirati će se Odjelu hematologije i onkologije Dječje bolnice Kantrida odnosno s ciljem prikupljanja financijskih sredstava u ukupnom iznosu od 40.000 kuna za kupnju uređaja Criticare (uređaj za praćenje vitalnih funkcija).

O projektu Ne damo te pismo naša
Glazba kao dio kulture u hrvatskoj povijesti i sadašnjosti svakako je jedan od njenih najbitnijih segmenata i kao takva je prepoznata u svijetu.

O bogatstvu tradicijskog instrumentarija, vokalnih izričaja kao i kulturnoj mnogostrukosti Hrvata i hrvatskog prostora svjedoči povijest hrvatske glazbe još od 11. stoljeća kroz zapise, kronike, darovnice i rukopisne knjige pa sve do današnje suvremene glazbe.
U cilju očuvanja hrvatske kulturno glazbene baštine 2006. godine pokreće se projekt NE DAMO TE PISMO NAŠA s kojim organizatori  žele klapsku glazbenu baštinu promovirati u Hrvatskoj i inozemstvu.
 

Projekt je danas prepoznatljiv ne samo među pjevačima, glazbenicima i ljubiteljima klapske pjesme, nego i van granica naše zemlje, zahvaljujući brojnim stranim gostima koji su prisustvovali koncertima kao i medijima koji su izvještavali o njima.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture