Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Radionica glume po Metodi Lee Strasberga

09.11.2012. - 10.11.2012. / Rijeka

Radionica traje dva dana u sljedećim terminima:

PETAK 9.11. 18.00 - 21.00
SUBOTA 10.11. 16.00 - 19.00

Prijave za radionicu na prostorplus@gmail.com ili 099/603 6633

Cijena: radionica u trajanju od dva dana/100kn
Prostor Plus, Delta 5/I (Molekula), 51000 Rijeka

O radionici
Vjerojatno najčešći problem s kojim se glumac susreće u svom poslu nalazi se u temelju njegovih osnovnih potreba kao ljudskog bića – kako izraziti doživljaj, misli, osjećaje i stavove lika (karaktera) i kako izraziti “sebe“ na pozornici, pred publikom, kamerom ili u svakodnevnoj komunikaciji?
 
Ekspresivnost, karizma, kontrola cjelokupnog glumačkog instrumenta, pažnja i sabranost – kako glumiti mirno i sa sigurnošću, a istovremeno snažno i uvjerljivo? Jesu li vještine stečene u glumačkom studiju primjenjive i u svakodnevnom životu? Može li ih gluma uopće etički koristiti i na koji način?
 
Sve su to pitanja koja muče mladog glumca. Vježbe relaksacije, osjetilnog i emocionalnog pamćenja, scene i improvizacije, ali i mnoge druge zanimljive vježbe koje su razvili Strasbergovi učenici za specifične glumačke probleme pronaći će te na ovoj radionici Glume po metodi slavnog glumačkog učitelja Leea Strasberga u Prostoru Plus.
 

O voditelju:
Voditelj radionice je kazališni i filmski glumac Žiga Čamernik koji Metodu prakticira od 2002., započevši s upoznavanjem Metode u Studiju brače Vajevec u Ljubljani. Od 2007 godine vodi različite televizijske emisije na Slovenskoj televiziji, a od 2008. godine vodi radionice Method glume u Rijeci i Ljubljani, te surađuje sa bračom Vajevec na intenzivnim seminarima glume u Zagrebu, Grožnjanu i Bosljivoj Loci (SLO). Trenutačno sudjeluje u produkcijama predstava i osobnim projektima.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Udruge za izvedbene umjetnosti Prostor Plus.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture