Kalendar događanja

Prikaži još događanja

2. Dani Frankopana

28.06.2013. - 29.06.2013. / Crikvenica

Dani Frankopana na edukativan i zabavan način spajaju tradiciju srednjovjekovlja s modernom Crikvenicom.

Manifestacija je prvi put organizirana 2012. godine povodom obilježavanja vrijedne obljetnice - 600 godina Crikvenice. Zanima Vas zašto baš Frankopani i otkud 600. rođendan? Zato što je knez Nikola IV. Frankopan dao sagraditi samostan uz zapuštenu crkvicu Uznesenja Blažene Djevice Marije, a poklonio ga je redovnicima pavlinima 14. kolovoza 1412.

2. Dani Frankopana - letak

2. Dani Frankopana - program  


Crikvenica će 28. i 29. lipnja 2013. na poseban i maštovit način posjetitelje uvesti u svijet Frankopana i otkriti im sve tajne srednjega vijeka. Na srednjovjekovnome sajmu će biti predstavljeni stari zanati, nekadašnji način trgovanja, viteški tabori i brojne druge zanimljivosti, koje će izmamiti osmijeh na licu suvremenog promatrača. Poseban doživljaj će pružiti viteški turniri, noćne opsade, nastupi srednjovjekovnih zabavljača, mimohodi srednjovjekovnih družina, pucanje iz katapulta i žongliranje vatrom.

Posjetitelji će moći naučiti mnoge zanimljive nove vještine na radionicama streličarstva, mačevanja,
minijature, glagoljice i srednjovjekovne kuhinje. Svirači, pjevači, glumci i zabavljači će glazbom, riječju i pokretom otkriti kako se zabavljalo, igralo, družilo i uživalo u srednjemu vijeku.
Gastronomska ponuda će pokazati svo bogatstvo nekadašnjih okusa i mirisa jela i pića.
Svečano otvorenje Dana Frankopana je u petak, 28. lipnja u 19 sati ispred Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, pokraj Hotela "Kaštel" u Crikvenici.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture