Kalendar događanja

Prikaži još događanja

VOLIM PROLJEĆE U KRKU: Scuba Fest

10.05.2013. - 12.05.2013. / Krk

Ronilački centri će se svojom ponudom i opremom predstaviti na krčkoj rivi.

Ovogodišnje izdanje Scuba festa započinje u petak, 10. svibnja, edukativnim programom koji se kao i prethodnih godina organizira u Morsko-biološkom centru Mare Vivum u Glavotoku, smještenom na području tamošnjeg kampa. Neke od zadaća ovog programa su njegovim polaznicima, bilo djeci ili odraslima, probuditi (i produbiti) interes prema Jadranskom moru, osvijestiti svu njegovu njegovu ljepotu i jedinstvenost, ali i shvatiti važnost očuvanja i štićenja morskog okoliša. Za sudjelovanje u programu potrebna je prethodna najava.


Sljedećeg dana, u subotu, 11. svibnja, na red dolazi poznata međunarodna eko-inicijativa, odnosno akcija čišćenja podmorja Kvrčkog akvatorija u koju su tradicionalno uključeni ronilački centri grada i otoka Krka, krčki brodari, ali i brojni gosti, ronioci, iz susjednih zemalja. Riječ je o jednoj od najvećih eko-akcija na koje u periodu predsezone možemo naići duž jadranske obale, a kojom se, kao svojevrsnom kulminacijom, kraju privode mnoga eko-događanja organizirana s ciljem pripremanja obalnog pojasa, plaža i podmorja za nadolazeću turističku sezonu. Sve vrijedne ekologe, ronice i ostale sudionike ove eko-akcije, posve zasluženo, u ranim večernjim satima očekuje Scuba party, zabavan glazbeni program na Krčkoj rivi.

Prijatelji podmorja i otoka Krka ovim će događanjem još jednom poslati snažnu ekološku poruku o potrebi očuvanja mora, podmorja, ali i prirode uopće. Otok Krk često biva prepoznat kao najčistiji dio Hrvatske, a sam festival, kao jedna od važnijih karika, to geslo zaista čini istinitim!

Doprinos organiziranju ovogodišnjeg Scuba festa uz Turističku zajednicu Grada Krka dati će i krčki Klub podvodnih aktivnosti BIOS.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture