Kalendar događanja

Prikaži još događanja

VOLIM PROLJEĆE U KRKU: Krk spring bike adventure 2013

17.05.2013. - 19.05.2013. / Krk

Jeste li za krčku biciklistički avanturu?
Pozivaju se svi rekretivci i rekreativke, ljubitelji biciklizma i vremena provedenog u prirodi, da se priključe međunarodnom timu istomišljenika u zajedničkom otkrivanju mnogobrojnih ljepota otoka Krka.

Turistička zajednica Grada Krka, zajedno sa suradnicima Valamar Koralj Romantic Hotelom, Veclom d.o.o. i ekipom iz Brdsko-biciklističkog kluba Krk, između 17. i 19. svibnja, organizira tradicionalnu trodnevnu biciklističku avanturu, čime se zatvara krug rekreativcima namijenjenih događanja, okupljenih geslom Volim proljeće u Krku.

Avantura tako započinje u petak, 17. svibnja, okupljanjem u predvorju Valamar Koralj Romantic Hotela iz kojeg će put naselja Kornić krenuti prva od četiri biciklističke ture. Svi sudionici ove rekretaivne biciklijade kojom se planira prijeći staza dugačka 20 km, imati će prilike tijekom kratkog odmora razgledati jedinstveni postav Zavičajne etnografske zbirke Kornić, malenu, ali bogatu, riznicu različitih tradicijskih predmeta koji su dugo obilježavali krčku svakodnevicu. Nastavak puta, zasigurno će donijeti uživanje u ljepotama tematske staze Putevima zlatnih kapi krčkog blaga koja se prostire drevnim krčkim maslinicima, a obilježena je tablama koje na više jezika educiraju o klimi, flori, fauni i poljoprivredi ovoga kraja s naglaskom na revitalizirano maslinarstvo kojem svake godine pripada sve duže poglavlje u priči o otočnom identitetu. Po povratku u grad Krk, u Valamar Koralj Romantic Hotelu, biti će priređen zabavno-glazbeni program, kao stvoren za razmjenu prvih domojva vezanih uz vrijeme provedeno u prirodi okolice grada.

Sljedećeg dana, u subotu, 18. svibnja, avantura se nastavlja dvama biciklističkim turama - sportskom i rekreativnom - koje će u rano poslijepodne startati s Krčke rive. Za one nešto izdržljivije i iskusnije predviđena je staza dužine 45 km, dok će se ostali voziti trasom dugačkom 25 km. Obje ture obići će Krk te nastaviti u smjeru Kaštela, naselja Vrh i Bajčići, sve do uvale Sv. Juraj. S istog mjesta kao i biciklisti krenuti će i vođena tura quadovima, koja sudionicima uvijek pruži jedinstven način obilaska otoka. Po povratku na Krčku rivu za sve protagoniste dviju biciklijada, ali i ture quadovima, biti će organiziran zabavno-glazbeni program uz atraktivna biciklistička natjecanja u vožnjama spretnosti koja će pobjednicima priskrbiti vrijedna iznenađenja.

Posljednji dan avanture, nedjelja, 19. svibnja, rezerviran je za relaksaciju, opuštajuću biciklističku turu, dužine 15 km, koja će iz Valamar Koralj Romantic Hotela, sudionike povesti u vožnju slikovitim polutokom Prniba uglavnom prekrivenim gustom borovom šumom i prošaranom brojnim stazama koje su osim za bicikliranje idealne i za ugodno pješačko rekreiranje. No, uz lijepu prirodu, posjetitelje ovog polutoka očekuju i zanimljivi povijesni lokaliteti - ruševine pitoreskne srednjovijekovne sakralne arhitekture.
Ovom biciklističkom akcijom Turistička zajednica Grada Krka zatvara niz proljetnih događanja, u isto vrijeme prizivajući ona ljetna poput rekreacije Beach Balance, međunarodnog natjecanja u orjentacijskom trčanju Croatia Open, poznatih jedriličarskih regata i naravno Krčkog sajma.


Satnica - Krk spring bike adventure
17. 05. Valamar Koralj Romantic Hotel
15.00
Okupljanje i prijava biciklista ispred hotela
16.00
Start rekreativne biciklističke ture (20 km)
17.00
Obilazak Etno muzeja Kornić i vožnja tematskom stazom Putevima zlatnih kapi krčkog blaga
19.00
Povratak i zabava u hotelu za sudionike


18. 05. Krčka riva
12.00
Okupljanje i prijava biciklista
13.00
Start rekreativne (25 km) i sportske (45 km) biciklističke ture
Start ture s quadovima
18.00
Povratak, zabava i natjecanje u vožnjama spretnosti uz bogate nagrade


19. 05. Valamar Koralj Romantic Hotel
10.00
Relax biciklistička tura (15 km), okupljanje ispred hotela
12.00
Povratak u hotel


Za sudionike, ukratko:
Promotivni trodnevni paket iznosi 200,00 kn.
Kotizacija za biciklijadu u subotu, 18. svibnja, iznosi 70,00 kn.
Prijave i informacije za trodnevni paket na: info@bivelo.com.
Prijave i informacije za biciklijadu u subotu na: tz-krk@hi.t-com.hr ili 051 220 226.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture