Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Galerija "Decumanus": Izložba slika Miljenka Belera

22.02.2013. - 07.03.2013. / Krk

Otvorenje izložbe slika Miljenka Belera održati će se u krčkoj Galeriji Decumanus, petak 22. veljače, s početkom u 19 sati.

Izložba ostaje otvorena do 07. ožujka, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Više o Belerovim radovima:

SLIKARSTVO IMAGINARNE POEZIJE
mr. Jasminka P. Petter

Slikar Miljenko Beler pristupa likovnom izrazu odabranim iskustvenim stavom u kontinuitetu ranijih manira omeđenih formi i reduciranog kolorita. Romantično razigrana stvarnost ali geometrijski uređena, originalna su kontradiktornost ovog slikarskog opusa. Dominacija stvaranja novog prostora u prostoru otkriva koncept izvornog arhitektonskog impulsa, spajanjem u različitu kvalitativnost likovnosti.
Sposobnost vizuelnog mišljenja na slikarskom platnu koje poprima životni smisao i egzistira samostalno, a sasvim nepretenciozno, dnevno i komunikativno je iznimno originalan senzibilitet umjetnika u procesu stvaranja i prenošenja njegove konceptualne poruke.
Misaona reflektivnost u skladu sa likovnim senzibilitetom otvara novu viziju vremena i prostora uz životne pokrete likova geometrijske asocijativne apstrakcije. Slikarski opus Miljenka Belera je definirani izraz interne respektabilne poetične imaginarne stvarnosti, preliven na samostalne logične prostore i forme u domeni suvremenog slikarstva.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture