Kalendar događanja

Prikaži još događanja

17. Puntarska draga, svima nam draga - OTKAZANO

11.05.2013. - 12.05.2013. / Punat

OTKAZANO ZBOG LOŠIH VREMENSKIH UVJETA.

Edukativno - ekološka akcija prikupljanja otpada iz podmorja Puntarske drage. Okupljanje na Punćalama u 8 sati.

Puntarska draga, svima nam draga - plakat

Ekološka svijest i ponašanje u Puntu ima dugu tradiciju, pa se tako ovih dana puntari spremaju na predstojeću 17. ekološku akciju a 15. Edukativno-ekološku akciju pod nazivom «Puntarska draga, svima nam draga», od 11.-12.05.2013.g..

Puntarska draga, svima nam draga - info


U okviru akcije HTZ «Volim Hrvatsku», Turistička zajednica i Općina Punat već 15 godina, uzastopno u suradnji s roniocima iz Karlovca, a potom i iz Osijeka i lokalnih klubova, organizira edukativno-ekološku akciju prikupljanja otpada iz podmorja Puntarske drage i obližnjih lučica i plaža. U akciji još sudjeluju lokalna samouprava i privredni subjekti: Općina Punat, Lučka uprava Krk, LK Rijeka Ispostava Punat, Dezinsekcija Rijeka, Komunalno društvo «Črnika», KD «Vecla» Krk, Brodogradilište i Marina Punat, ŠRD «Arbun» Punat, Udruga umirovljenika Punta i Stare Baške, O.Š. Punat i barkarijoli iz Punta. Lokalne, strane škole ronjenja, akciji se pridružuju na način da osiguravaju tehničku podršku pr. punjenje boca, ali i osobnim angažmanom, pa tako akcija zadobiva međunarodni karakter. Ove godine u pomoć nam dolazi i 15-tak ronioca iz Slovenije, Novo Mesto. U galeriji TOŠ u subotu s početkom u 19 sati, prof.Milvana Arko Pijevac s Prirodoslovnog muzeja Rijeka, održat će stručno izlaganje o podmorju Jadranskog mora.


Hoteli Punat d.d. Punat prihvatit će na smještaj djecu i voditelje u smislu sponzoriranja njihovog boravka i uključivanja u akciju.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture