Prognoza za 19/06
Prognoza za 19/06
20 / 27

Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Kazališne predstave u Grand hotelu Adriatic

10.03.2013. - 22.03.2013. / Opatija

PROGRAM:

10.03. OPATIJA KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU JELENA VUKMIRICA MAKOVČIĆ I MARKO MAKOVČIĆ: JATIONOMI..; KAZALIŠTE MALA SCENA I ACT LAB, ZAGREB - Kongresna dvorana hotela Adriatic (12:00 h)


15.03. OPATIJA KAZALIŠNA PREDSTAVA LJUBOMIR KEREKEŠ: UFURAJ SE I PUKNI; TEATAR KEREKEŠ, ZAGREB – Kongresna dvorana hotela Adriatic  (20:00 h)
Ova predstava 'plijeni zabavljačkom komunikativnošću, a ništa ne gubi na humanističkoj sugestibilnosti' (Bartolec, R.) Naime, inspiriran ispitima svoga sina, Ljubomir Kerekeš na veliku scenu varaždinskog HNK donosi predstavu punu uličnih izraza, žargonizama govoreći o ‘jednoj generaciji oblikovanoj od devedesetih do danas, u doba neovisnosti, sa svim obilnim kontroverzama i dilemama' (Bartolec, R.) te prikazujući stvarne likove ispunjene problemima malog čovjeka (ljubavni jadi i problem neupisanog željenog fakulteta Krunoslava Prišta (Jan Kerekeš), samoća, potreba za društvom i razgovorom susjeda Črčeka (Ljubomir Kerekeš), ali i empatiju te oslonac pun bratske ljubavi (prikazan preko lika Zorana Prišta).


17.03. OPATIJA KAZALIŠNA PREDSTAVA IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ: ŠUMA STRIBOROVA; KAZALIŠTE HOTEL BULIĆ,ZAGREB -Kongresna dvorana Adriatic(12:00 h)
Pisana raskošnim i uzbudljivim stilom, Šuma Striborova je postala kultni tekst hrvatske dječje književnosti. Čuveni Stribor (Stribog) je bio slavenski bog vjetra i šume. Pod njegovim vječnim pogledom i s njegovim dopuštenjem, na kraju putovanja začaranom šumom, saznat ćemo što je najvrednije u životu.


22.03. OPATIJA KAZALIŠNA PREDSTAVA MANI GOTOVAC: PRIČAJ MI O GORKOM
HNK VARAŽDIN
- Kongresna dvorana Adriatic (20:00 h)
'Pričaj mi o Gorkom' nastala prema dvama autobiografskim romanima Mani Gotovac, Fališ mi, a koja je na scenu iznjedrila autoričinu ljubavnu priču s 'čovjekom njenog života'. To je ljubavna je priča o dvoje ljudi koji su trideset godina živjeli jedan za drugoga, a samo tri godine proveli zajedno.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Festivala Opatija.

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj