Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Perpetuum Lošinj Adventure Challenge - PLAC 2013.

18.05.2013. - 18.05.2013. / Mali Lošinj

Timska utrka (2 člana) diljem otoka Lošinja.

U subotu, 18.5.2013. godine, u organizaciji Udruge pustolovnih sportova „Perpetuum gelender“ iz Zagreba te uz generalno sponzorstvo Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i Grada Malog Lošinja,  te sponzorstvom Jadranka trgovine, Studia Laurus SlowSpa wellness Aurora i Caffe bara Bueno,održat će se avantura pod nazivom Perpetuum Lošinj Adventure Challenge 2013 – PLAC 2013.

Specifičnost utrke je da se po prvi puta održava na otoku (na relaciji Punta Križa – Mali Lošinj), a u pustolovini će sudjelovati ukupno 55 timova - najveći broj timova ikad na pustolovnim utrkama u Hrvatskoj ! Sudionici dolaze iz Hrvatske i Slovenije te su prijavljena 2 tima iz Malog Lošinja.

T ri su težinske kategorije - najiskusniji pustolovci (ULTRA KATEGORIJA) započet će utrku dužine od stotinjak kilometara u petak, u ponoć. Druge dvije kategorije ukupne kilometraže od cca  50 kilometara (LIGHT) i 25 kilometara (TAMAN) startat će u subotu, 18.5.2013. u 9 sati na glavnom trgu u Malom Lošinju. Prolazit će najljepše dijelove otoka biciklom, kajakom, pješice i plivajući te koristeći alpinističku opremu. Uz pomoć karte i kompasa morat će u što kraćem vremenu proći stazu obilazeći kontrolne točke koje će biti na najatraktivnijim mjestima na otoku.

Vremenski limit za sve tri kategorije je u subotu, do 20 sati, nakon čega je za sve natjecatelje organizirana večera pod pokroviteljstvom „Jadranka Hoteli“ te prigodna zabava za pustolovne natjecatelje.

Osjetite i vi dio adrenalina koji će dominirati otokom s petka na subotu te pratite rezultate na Facebook stranici Turističke zajednice Grada Malog Lošinja – ISLAND OF VITALITY!

Osjeti Lošinj!

START: otok Lošinj
CILJ: otok Lošinj
KATEGORIJE:
DUGA od 70 do 100 km; ovisno o broju sakupljenih kontrola
SREDNJA 50 km
TAMAN 30 km

STARTNINA:
DUGA 700 HRK za tim
SREDNJA 500 HRK za tim
TAMAN 400 HRK za tim

Startnina pokriva: - organizaciju utrke
- večeru dan prije utrke i ručak nakon utrke
- izradu karata, uputa i ostalog materijala
- prijevoz bicikala i kajaka
- korištenje kajaka tijekom utrke
- majice utrke
- GSS

Prijave počinju 1. 4. 2013. i završavaju 11. 5. 2013.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama www.plac2013.org.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture