Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Dan turizma u Selcu

04.08.2013. - 04.08.2013. / Selce

Ove nas nedjelje, 4. kolovoza, u Selcu očekuje raznolik program povodom obilježavanja tradicionalnog događanja pod imenom Dan turizma.


U jutarnjim će satima, počevši od 10, na rivi u centru mjesta domaćini gostima nuditi prženu ribu i vino, a za dobru atmosferu uz primorsku glazbu pobrinut će se tamburaški sastav "Klamaruša".
 U 20 sati započinje fešta na rivi, a za dobru atmosferu će se pobrinuti "Tabako band". Pola sata kasnije iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove romantične morske povorke bit će veliki jedrenjak "Paša", što će, uz treptava svjetla ferala i prekrasne boje kojima sunce pozdravlja toplu ljetnu večer, stvoriti jedinstvene i nezaboravne slike u akvatoriju Rivijere Crikvenica.


Manifestacija s tradicijom dugom pedesetak godina se u počecima se zvala "Venecijanska noć", a kasnije je preimenovana u Dan turizma, jer se 4. kolovoza davne 1894. godine otvorilo prvo kupalište u Selcu. Cjelodnevna svečanost će završiti ponoćnim vatrometom.
Posjetite šarmantno Selce, opustite se i uživajte!
Veselimo se Vašem dolasku!

Organizator Dana turizma je Turistička zajednica Grada Crikvenice, suorganizatori ŠRD "Oslić" Selce i obrt "Mareta" iz Selca, a pokrovitelji Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture