Kalendar događanja

Prikaži još događanja

FIUMANKA – RIJEČKI PRAZNIK POD JEDRIMA

09.06.2011. - 12.06.2011. / Rijeka

Od 09. -12. lipnja 2011. Rijeka i njezina luka ponovo će ugostiti brojne domaće i strane nautičare i predstavnika medija na 12. Međunarodnoj jedriličarskoj manifestaciji Fiumanka.
Kako i dolikuje prazniku pod jedrima, različitih regata i načina jedrenja za svačiji gušt ni na ovoj Fiumanci neće nedostajati. Već poznati moto - Imaš brod, imaš jedro prijavi se! - tih nekoliko dana prihvaća se s puno entuzijazma. Tada jedre svi, od onih čije je jedrenje usmjereno na humanitarni cilj do ljubitelja tradicionalne gradnje, oni skloniji pravim sportskim i zahtjevnim navigacijskim regatama, a nezaobilazan dio postalo je i virtualno jedrenje. 
Bez obzira na kojoj regati sudjelovali, Fiumanka je u cijelosti besplatna! Majicom, vezom za brod i obrokom nakon regate, nagrađuje sve svoje sudionike.
Zahvaljujući organizacijskom pristupu i medijskim aktivnostima usmjerenim na jedrenje, International Sailing Federation - ISAF, uvrstio je Fiumanku u svoj kalendar, pa je od manifestacije prerasla u istinski sportski događaj.
Najvažnija dopuna sadržajima na kopnu u ovoj godini, svakako je novi Sajam jedrenja. U suradnji sa tvrtkom Riječki sajam, na prostoru Rive Boduli, svoje mjesto naći će svi izlagači čija je ponuda vezana uz opremu za more i jedrenje.  Ulaz na sajam se ne naplaćuje! Prostor u moru i vezovi rezervirani su za sudionike regate, a izlagači plovila svoju će priliku za takav tip izlaganja imati na nadolazećoj Nautici  koncem rujna.
Uvod u događanja na rivi, unatrag nekoliko godina počinje tjednom jedrenja u Tower centru Rijeka uz bogat program za najmlađe ali i one nešto starije.
Uz besplatne večernje koncerte PSIHOMODO POP-a, KOKTELSA, KEOPSA i AURORE te Nautical partije u Terminalu, za jedriličare i one koji regatu radije gledaju sa kopna, razloga za posjet Rijeci u danima Fiumanke sigurno neće nedostajati.
Sve informacije mogu se pronaći na stranicama  www.fiumanka.hr
 
Info:
Tel/fax: +385 51 403 115
E-mail: info@fiumanka.hr
 
Prva Fiumanka zajedrila je 2000. godine u čast zaštitnika našeg grada, Sv.Vida. To je i razlog termina regate koji je uvijek u drugom vikendu mjeseca lipnja. U svom prvom izdanju sa 114 jedrilica Fiumanka je okupila do tada nezapamćen broj sudionika na nekoj nacionalnoj regati. Iako više nije najmasovnija, Fiumanka se zbog osebujnog pristupa organizaciji od jednodnevne regate razvila u respektabilnu sportsku manifestaciju, prepoznatu i izvan granica Hrvatske. Fiumanka je u cijelosti besplatna. Njezini sudionici besplatno dobivaju vez, majicu za svakog člana posade i obrok nakon regate. Svake godine podijeli se više od 2500 majica regate i gotovo 1500 obroka.
2007. zajedrila je prva Press Fiumanka, regata za medije i označila novu stepenicu u razvoju. Fiumanka je postala medijski najeksponiranija nacionalna regata. Prošlogodišnja 11. Fiumanka sa 192 prijavljene jedrilice najviše se približila dugo očekivanoj brojci od 200 sudionika.
 

Program >> www.kvarner.hr/pdf/fiumanka_2011.pdf

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture