Kalendar događanja

Prikaži još događanja

1. XC Biciklistički maraton "Crikvenica"

15.09.2013. - 15.09.2013. / Crikvenica

Vikend pred nama, uz ostale zanimljivosti, donosi i pravu sportsko-rekreativnu poslasticu, začinjenu gastro dodatkom. U nedjelju, 15. rujna, će se u sklopu obilježavanja 125 godina turizma, u Crikvenici održati 1. po redu XCM MARATON "CRIKVENICA", utrka za maraton "Kup Hrvatske 2013." u brdskom biciklizmu.


Kategorije sudionika su Juniori (MJ), Elite&U23, Žene(W), Veterani A,B,C,D, Sport i Rekreativci. Start utrke je na glavnome gradskome trgu u Crikvenici te se pod policijskom pratnjom vozi gradskim ulicama prema Grižanama. U Grižanama slijedi skretanje lijevo prema predjelu Peski, nakon čega slijedi kratki single track šumskim putovima i uspon dalje prema Lukovu. Konačni cilj je u Crikvenici.

 


No, to nije sve. Na nedjeljnoj će pozornici svoje mjesto naći i 1. natjecanje u kuhanju Batude, uzbudljivo gastro događanje, koje će se odvijati pod motom "Podržite sport - častimo Batudom!".


Zašto baš Batuda? Zato što ta ukusna maneštra od raznovrsnog povrća, specifična baš za Crikvenicu, od davnina hrani generacije njenih stanovnika, a vole je toliko, da je za nju čak napisana i uglazbljena pjesma, čiji zarazni stihovi "Mi jimo saki dan Batudu..." mnogima od nas mame osmijeh na lice.


Nakon što vrijedne ekipe u centru Crikvenice iskažu svoje kulinarsko umijeće, svoje će reći žiri na čelu s poznatim kuharom Stephanom Macchijem. Natjecanje je dobrotvornog karaktera te će svi posjetitelji uz simboličnu naknadu moći kušati Batudu. Sakupljeni novčani iznos namijenjen je razvoju sporta u regiji.


Program u nedjelju će se odvijati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici prema sljedećem rasporedu:
10:00 - Najava maratona
10:30 - Start utrke - A staza 70 km
10:45 - Start utrke - B staza 55 km
11:00 - Početak gastro programa - 1. natjecanje tvrtki u kuhanju Batude -
11:30 - Nastup folklora iz Italije -"Gruppo folk Ampuriesu" iz mjesta Valledoria  (Sardinija) i "Gruppo folk Lu  
              Rizzatu" iz mjesta Calangianus (Sardinija)
13:00 - Nastup KUD-a "Antun Barac" iz Grižana
14:00 - Ocjenjivanje Batude
15:00 - Proglašenje pobjednika u kuhanju Batude
16:00 - Proglašenje pobjednika maratona

Više informacija možete saznati na www.bkc.hr i www.rivieracrikvenica.com.
Organizator 1. XCM maratona "Crikvenica" je Biciklistički klub "Crikvenica", suorganizatori su TZG Crikvenice i tvrtka Sport i zabava d.o.o. Pokrovitelji su Grad Crikvenica i Velebit osiguranje d.d.


Posjetite grad maratona ove nedjelje, podržite sportaše, navijajte za svoje favorite i uživajte u ukusnoj Batudi!           
Pogledajte nesvakidašnji spoj sporta i tradicije u Crikvenici i uživajte!
Dobro nam došli!


Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture