Prognoza za 23/06
Prognoza za 23/06
14 / 22

Kalendar događanja

Prikaži još događanja

KReKo u Omišlju

04.05.2013. - 01.06.2013. / Omišalj

KReKo - najveća ekološka manifestacija Općine Omišalj, pokrenuta 2011. godine.


To je kulturno-zabavni i edukativni projekt Općine Omišalj, Centra za kulturu  i Turističke zajednice  Općine Omišalj čija je svrha poticati ekološku svijest i promicati vrijednosti  koje otok Krk čine jedinstvenim i  prepoznatljivim.


Ove godine KReKo se održava kroz travanj, svibanj pa do početka lipnja, tijekom šest  vikenda.


Uz  „Gastronaut“, posebno osmišljena gastro ponuda u ugostiteljskim objektima, manifestaciju prate razni sportski, zabavni i edukativni sadržaji, sajmovi autohtonih proizvoda,  cvijeća i originalnih suvenira, te  posjeti ornitološkom parku Jezero.
U manifestaciju KReKo  uključeni su ugostitelji Njivica i Omišlja, koji u svojim objektima nude  jela spravljena na KReKo način.  Vikend ponuda bit će posvećen sezonskim namirnicama  iznimne  nutritivne vrijednosti, čije načine  spravljanja  baštinimo kao gastro tradiciju ovog našeg podneblja.


Ugostiteljski objekti s  KReKo oznakom imat će tematsku gastro ponudu:
27.-28.04. DANI ŠPAROGA
04.-05.05. ŠTAJON PLAVE RIBE
11.-12.05. ŠTAJON PLAVE RIBE
18.-19.05. MAKARUNIJADA
25.-26.05. MEDENI VIKEND
01.-02.06. ŠTAJON PLAVE RIBE

KReKo - plakat

Revijalno, kao atrakcija gastro ponude i spravljanje specijaliteta  bit će upriličeno i na rivi, odnosno lukobranu u Njivicama.

Poseban gost u revijalnoj gastro ponudi biti će  gospodin Časlav Matijević ,sudionik Masterchef natjecanja u 2012. godini. 
I to 04.05. na Placi u Omišlju u 20,00 sati i 25.05. na lukobranu u Njivicama  u 11,00 sati.

Uz dobru gastro ponudu, subotom će vas  zabavljati i: kumpanija Tramuntana, klapa Rašketa, tamburaški sastav Boduli, i grupa Trend.

Tijekom 3 vikenda biti će organizirane i vođene grupe  gostiju na ornitološki lokalitet  Jezero  nedaleko Njivica , sa polaskom  ispred hotela  Beli kamik u Njivicama u 9,30  sati.
O životu vodozemaca , ptica i pčela govorit će vam Andrej Radalj, orintolog.
Teme:
04.05. – Vodozemci
- endemske vrste koje obitavaju na lokalitetu Jezero (žabica gatalinka koja je ujedno i zaštitni znak KReKo manifestacije)
18.05. –  Ornito fauna lokaliteta Jezero – ptice- demonstracija prstenovanja ptica i isticanje važnog migracijskog koridora- veliki broj ptica noći na Jezeru tijekom putovanja u druge krajeve.
25.05. - O životu pčela,  uz edukativan prikaz vrcanja meda


Posjetite nas i uživajte u KreKo okusima!

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Općine Njivice - Omišalj.

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj