Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Astronomski centar Rijeka - Izložba: Meteorološki kontrasti 4

17.05.2013. - 15.06.2013. / Rijeka

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe "Meteorološki kontrasti 4" u petak, 17. svibnja 2013. godine, s početkom u 20,30 sati. Ista će biti organizirana povodom Dana sprečavanja neželjenih klimatskih promjena te Dana akcije za klimu koja se u svijetu obilježava 15. svibnja.

Otvaranje izložbe održat će se u Velikoj sali Astronomskog centra Rijeka, a organizatori su Rijeka sport d.o.o. te Udruga Crometeo. Rad Udruge Crometeo će predstaviti gospodin Kristijan Božarov, a izložene fotografije će predstaviti hrvatski fotograf, gospodin Rino Gropuzzo. Izložbu će otvoriti pročelnik Grada Rijeke Gradskog odjela za sport i tehničku kulturu, gospodin Veljko Karabaić. Ova izložba organizirana je povodom desetogodišnjeg rada Udruge Crometeo.

Izložba se može posjetiti svaki dan od ponedjeljka do nedjelje od 8 do 22 sata i bit će otvorena 15. lipnja 2013. godine.

Prve tri izložbe fotografija meteorološke tematike obišle su cijelu Hrvatsku. Ova četvrta izložba postavljena je diljem Dalmacije, a prva "postaja" izvan Dalmacije bit će Rijeka. Od nekoliko desetaka tisuća snimljenih fotografija u Astronomskom centru Rijeka bit će predstavljeno 120 najboljih fotografija koje je snimilo 59 autora. Fascinantne fotografije prikazuju udare munja, snježne mećave, moćne valove na moru, mirne i čarobne zalaske sunca, opasne pijavice, orkanski vjetar i brojne druge meteorološke motive ovjekovječene.

Posjetitelji su u posljednjih godinu dana u Astronomskom centru Rijeka mogli pogledati prvu i drugu izložbu Meteoroloških kontrasta udruge Crometeo. Osim foruma i portala www.crometeo.net, Crometeo je i suosnivač iznimno popularnih web stranica www.pljusak.com – mreža automatskih meteroloških postaja, te www.maps.meteoadriatic.net, stranice sa najdetaljnijim prognostičkim kartama u Hrvatskoj. Udruga organizira edukativne programe (radionice, predavanja), izložbi fotografija, prikazivanja interaktivnih materijala te druženja uživo s građanima na temu meteorologije.

Prije izložbe, s početkom u 19,30 sati započinje program „10 najzviježđa“, a odmah nakon otvaranja izložbe, u 21 sat, posjetitelji mogu pogledati live prezentaciju „Vodič noćnim nebom – proljeće“. Oba programa održavaju se u digitalnom planetariju.


Više o Astronomskom centru Rijeka i redovnom programu za građanstvo možete saznati na www.rijekasport.hr.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture