Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Svečano otvaranje Mediteranskog labirinta ljubavi u Crikvenici

05.06.2013. - 05.06.2013. / Crikvenica

Crikvenica će uskoro dobiti svoj prvi labirint, i to Mediteranski labirint ljubavi, koji se nalazi na kraju
Kotorske ulice u Crikvenici (ispod Kotora, uz potok Dubračinu). Svečano će biti predstavljen javnosti u srijedu, 5. lipnja 2013. Projekt kreiranja labirinta nastao je prema zamisli Udruge "Kušac" iz Crikvenice, uz podršku Turističke zajednice Grada Crikvenice, GKTD-a "Murvica" Crikvenica i tvrtke "Bio-budućnost".


Osim što je jedan od najstarijih poznatih simbola, labirint pruža energiju potrebnu za ostvarivanje životnih ciljeva. Postoji devet tipova labirinta, od kojih svaki pruža duboke spoznaje o određenom području života.


Tako Mediteranski labirint ljubavi u Crikvenici, između ostaloga, ostvaruje želje, pomlađuje, proljepšava, oslobađa od ovisnosti, pohlepe i ljubomore te poboljšava ljubav i potiče stvaralaštvo. Zanimljivo je da je labirint u potpunosti oblikovan od lovora, dakle miomirisnog je karaktera, otuda i naziv mediteranski. Lovor nije izabran slučajno. Naime, u Crikvenici je još 1926. godine podignut lovorov gaj, koji se pruža uz kupalište i Trg Stjepana Radića te je jedan od rijetkih perivoja koji je zadržao tlocrtnu povijesnu matricu. Mnogi od 600-tinjak lovora, koliko ih danas raste u Crikvenici, zasigurno su svojim ugodnim mirisom privukli goste, a njihovi listovi su im često draga uspomena s odmora.


Program povodom otvorenja labirinta započinje u 19 sati. Pjesmom će večer uljepšati ženska klapa "Sveta Jelena" Dramalj, Željka Brdar s prigodnim ljubavnim pjesmama te dječji zbor pod vodstvom Ane Debelić, podsjetnik na ljubav i radost u svakome od nas. Marija Kukuljan će kazivanjem vlastitih stihova i misli prisutnima dočarati neke nove svjetove.


Pridružite nam se, posjetite Mediteranski labirint ljubavi u Crikvenici, osjetite jedinstvenu energiju i uživajte u tišini i prirodnom okruženju!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture