Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Festival Republika

18.07.2013. - 20.07.2013. / Rijeka

U sklopu Republike će se prvi put na jednom mjestu predstaviti tri eminentna festivala koja se održavaju na tri različita kontinenta - Share (Beograd, Beirut), A MAZE. (Berlin, Johannesburg) i Pause (Melbourne), pojačani novim regionalnim projektima – RockPaperStartups i Start Art Expo. Također, u Rijeci će se sresti sve relevantne organizacije, projekti i talentirani pojedinci iz regije koji će zajednički postaviti platformu za dugoročno povezivanje i suradnju te razvoj novih inovativnih ideja i biznisa.


Republika će se odvijati na dvije jedinstvene lokacije, zaštićena spomenika kulture u vlasništvu Grada Rijeke - brodu Galeb i bivšoj tvornici Rikard Benčić, koje će na ovaj način dobiti potpuno novu namjenu. Brod sa čuvenom poviješću i stare industrijske hale tijekom tri dana oživjet će kroz predavanja, panele, radionice, filmske projekcije, izložbe, zabavni i glazbeni program i okupiti napredne mislioce sa svih strana svijeta.

Pristupačna cijena ulaznice, atraktivne lokacije, novi i alternativni način edukacije za mlade kreativce, čine Republiku jedinstvenim susretom aktivista i profesionalaca iz svijeta i regije, ali i uvijek znatiželjnih kuturnih turista.


Ulaznice za Republiku po cijeni od 30 eura uskoro će biti u prodaji. Za sve kreativne ljude koji žele biti dio Republike bit će otvoren i natječaj za stipendije koje će uključivati smještaj i ulaznicu. Broj stipendija bit će ograničen, a više informacija o ulaznicama i stipendijama bit će uskoro dostupno na web stranici festivala www.republika.io.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture