Kalendar događanja

Prikaži još događanja

11. Festival cvijeća

16.04.2014. - 19.04.2014. / Crikvenica

Kako i priliči veselom i razigranom proljeću, Crikvenica će ovih dana biti ukrašena predivnim šarenim cvijećem i ispunjena opojnim mirisima raznovrsnih biljaka.
Očekuje nas 11. Festival cvijeća, koji će nas uveseljavati od 16. do 19. travnja 2014. i uskršnje praznike učiniti ljepšima, toplijima i opuštenijima. Trg Stjepana Radića u Crikvenici će ugostiti prodajnu izložbu raznovrsnog cvijeća, sadnica i vrtnog programa, a iskusni stručnjaci će vrlo rado posjetiteljima otkriti male vrtlarske tajne, dati brojne korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju interijera i eksterijera.
Radno vrijeme sajma je od 9:00 do 19:00 sati.
Svečano otvorenje 11. Festivala cvijeća je u srijedu, 16. travnja na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici s početkom u 10 sati, a program će svojim simpatičnim zabavnim nastupom uljepšati djeca iz Osnovne škole Vladimira Nazora Crikvenica i crikveničkoga Dječjeg vrtića "Radost".


Ne smijemo zaboraviti ni edukativni dio proljetnoga Festivala cvijeća, koji će se održati u četvrtak, 17. travnja u 18 sati u Gradskoj vijećnici u Crikvenici, kada nas očekuju dva zanimljiva predavanja: mr.sc. Ljiljana Vegrin, dipl.ing.agr. će nas uvjeriti da na spomen Mediterana ne moramo nužno pomisliti samo na ružmarin i lavandu, već i na druge jednako aromatične biljke (predavanje "Mediteran - ne samo ružmarin i lavanda"), dok će nam Darija Perković, mag.ing.prosp. otkriti recept za vrt iz snova u istoimenom predavanju.

Organizator 11. Festivala cvijeća je "Alpe-Adria-Expo" d.o.o., suorganizatori TZG Crikvenice i GKTD "Murvica" d.o.o., a pokrovitelji Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.

Posjetite cvjetnu Crikvenicu, saznajte kako i Vaš vrt može postati čarobna mirisna oaza i opustite se u društvu biljaka u opuštenom ambijentu uz more!
Dobrodošli!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture