Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Noć muzeja u Crikvenici

31.01.2014. - 31.01.2014. / Crikvenica

Muzeji diljem Hrvatske i ove godine na isti dan otvaraju svoja vrata u noćnim satima u sklopu zanimljive i edukativne manifestacije pod imenom "Noć muzeja".

Tako će zadnjega petka u mjesecu, 31. siječnja, i Muzej Grada Crikvenice posjetiteljima pružiti jedinstven doživljaj u kojemu se prožimlju bogata povijesno-kulturna baština, tradicija, edukacija, glazba i zabava.
Program otvaraju crikvenički vatrogasci , koji će prigodno uz muzejsku izložbu "Vatru gasi, brata spasi", predstaviti svoj rad ispred muzeja. Slijedi "Muzejska sovica", kreativna radionica za djecu i odrasle na kojoj će se izrađivati karnevalske maske na temu muzejske sovice - maskote "Noći muzeja", a čeka nas i kviz znanja te puno dobre glazbe.

Mjesto susreta je, kao i lanjske godine, u Preradovićevoj ulici ispred Muzeja Grada Crikvenice i u samome prostoru muzeja. A vrijeme? Naravno, bit će to cjelodnevno druženje!

Program će se odvijati prema sljedećem rasporedu: 

-9:00 - 12:00 - Crikvenički vatrogasci (prezentacija ispred muzeja)
-10:00 - 12:00 - Kreativna radionica "Muzejska sovica"
-18:00 - 01:00 - Izložba "Vatru gasi, brata spasi"  (povodom stogodišnjice vatrogastva u Crikvenici)
-18:00 - 19:30 - Nastup Alena Polića
-19:00 - Plesna skupina "Ri Dance"  
-20:00 - 21:00 - Bend "Yamas"
-21:00 - 22:00 - Bend "My Buddy Moose"
-22:00 - Izvlačenje dobitnika kviza znanja

Glazbeni dio programa održat će se na otvorenom, ispred muzeja, a u slučaju kiše ili jake bure preselit će se u prostor muzeja.
Sve posjetitelje očekuje iznenađenje - slastica "Slatka sova". A kako nikome ne bi bilo hladno, zagrijat će Vas čaj i kuhano vino. No, tu priči nije kraj...Samo u "Noći muzeja" bit će i veliko sniženje u muzejskoj trgovini te novi prigodni suveniri.

Crikvenička Noć muzeja 2014. - plakat

Organizator: Muzej Grada Crikvenice
Pokrovitelj: Grad Crikvenica
Sponzori: Turistička zajednica Grada Crikvenice, GKTD "Murvica" d.o.o., Dobrovoljno vatrogasno društvo Crikvenica, Javna vatrogasna postaja Crikvenica, Kavana "Toš"
Medijski pokrovitelj: Novi list

Susretnite se s tradicijom na "Noći muzeja" u Crikvenici!
Naučite nešto novo, okrijepite um i tijelo i pritom se dobro zabavite u muzeju, mjestu Vašeg susreta s uzbudljivim putovima povijesti.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture