Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Crescendo Music Festival

21.08.2014. - 22.08.2014. / Cres

PROGRAM:

Četvrtak 21.8.

Atma Mundi Ensemble

Zoran Majstorović-acc. gitara, oud, saz, ukulele
Alfonso Deidda- sopran sax, flauta, bas klarinet
Simone Serafini-kontrabas
Borko Rupena-bubanj,udaraljke
-internacionalni kvartet koji vodi i jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor Zoran Majstorović. Originalna autorska glazba koja je predstavljena na albumu prvijencu naziva 'Waters And Deserts' plod je njegove fascinacije svjetskom glazbenom baštinom, a inspiraciju pronalazi u bogatom instrumentariju kojim se koristi - radi se o 40-ak različitih žičanih instrumenata i udaraljki koji su zastupljeni na snimljenom materijalu, a ako bi htjeli nekako okarakterizirati stil i smjer u kojem ide 'Atma Mundi' mogli bismo reći da se radi o etno/world music glazbi. Sva glazba koja se nalazi na CD izdanju 'Waters And Deserts' odsvirana je uživo na akustičnim instrumentima što cijelom albumu daje poseban organski zvuk, a osim akustičnih instumenata mogu se čuti i zvukovi koji potječu iz prirode koja nas okružuje: voda, vjetar...
http://www.youtube.com/watch?v=E0-L0ivqGik  


Astrid Kuljanic / Kruno Levacic - glas i bubnjevi

Glazbenici koji intenzivno surađuju od 2006. godine kroz razne sastave (Mildreds, Kruno Levacic Kvartet...) ovog puta odlučili su se upustiti u eksperiment - spojiti svoje solo programe u duet. Improvizacijom na zadane teme i slobodne forme uz korištenje live electronic tehnike te raznolikih perkusija, ovaj program obilovat ce iznenađjenjima u aranžmanima i izvedbi.


Petak 22.8.

Alba i Leo - duo glas i gitara

Ovaj zaista jedinstveni duo kojeg čine pjevačica Alba Nacinovich i gitarist Leo Škec redovito nastupa od 2007. godine, a do sada su održali preko 200 koncerata u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Italija, Slovenija, Srbija...). U posljednjih nekoliko godina nastupili su, između ostalog, na Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji, Jazz Timeu u Rijeci, Karlovac Etno Jazz Festivalu, Last Minute Jazz Festivalu u Balama, Labin Jazz Festivalu i MareziJazz Festivalu u Marezigama u Sloveniji.
Duo pretežno izvodi svoje originalne obrade pjesama najrazličitijih žanrova i govornih područja te autorske skladbe. Osim po jedinstvenom izričaju i kvaliteti, Alba&Leo su posebni po tome što za gitaru, ali i za vokal, koriste live looping tehniku nasnimavanja čime dodatno obogaćuju zvuk dua i otvaraju dodatni prostor za eksperimentiranje i improvizaciju.
https://www.youtube.com/user/albaleoduo  

Sonic Diptych - duo gitara i bubnjevi
Ovaj projekt izrastao je iz želje za traženjem nekih posve novih i drugačijih zvukova i soničnih slika. Instrumentalni asketizam električne gitare i akustičnog bubnja stvara neposredno i trećeg, prikrivenog člana banda – tišinu ili sonični vakum. Balansirajući između čiste ekspresije, tišine, forme, emocija i tempa, ovaj se dinamični duo često prepušta neistraženom i nepoznatome. Tako će se na glazbenoj paleti pronaći nekoliko različith smjerova u kojima će ovaj dinamični 'diptih' interpretirati neke od jazz standarda, upuštati se u free improvizacije te predstavljati i autorske kompozicije. Ukoliko ste spremni poći na putovanje bez poznatog odredišta i bez granica, mogli biste se lako pronaći u bogatstvu novih melodija i boja kojima ovaj dvojac pokušava oslikati platno koje se ne može opipati.
http://capisconne.bandcamp.com/album/be-way  

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture