Kalendar događanja

Prikaži još događanja

RIJEČKI KARNEVAL 2014: Humanitarni karnevalski bal

01.03.2014. - 01.03.2014. / Rijeka

Tradicionalni, 9. po redu Humanitarni karnevalski bal održat će se u subotu, 1. ožujka 2014. godine, s početkom u 21 sat, u zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Muzejski trg 1.

Organizatori bala su Grad Rijeka, Rotary Club Rijeka – Sv. Vid, Turistička zajednica Grada Rijeke i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka uz podršku tvrtke INA.

Humanitarna akcija ovogodišnjega Karnevalskoga bala pod nazivom "Pomognimo napuštenoj djeci" namijenjena je Dječjem domu Ivana Brlić Mažuranić,  za preuređenje i opremanje riječke podružnice.

Inače, riječ je o 15. po redu karnevalskom balu, no 9. s humanitarnim predznakom. Do sada je, na humanitarnim balovima, sakupljeno ukupno 785 tisuća kuna.

Na balu će nastupiti Salon orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca i maestra Nada Matošević Orešković, pjevač, glumac i zabavljač Đani Stipaničev, band koji njeguje latino-jazz Cubismo i žonglerska grupa Čupakabra.

Na bal dolaze i veleposlanici u našoj zemlji, a do sada su svoj dolazak potvrdili veleposlanici iz Austrije, Belgije, Čilea, Finske, Indije, Japana, Kanade, Mađarske, Norveške, Poljske i Republike Koreje.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture