Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Ciklus predstava Teatra Exit u HKD Sušak - SHAKEspeare na EXit!

18.03.2014. - 18.03.2014. / Rijeka

Režija: Matko Raguž
Igraju: Živko Anočić, Marko Makovičić, Jerko Marčić

NAGRADE:
• NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2006. za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina - DRAMA, u kategoriji najbolja muška uloga:Jerko Marčić, Marko Makovičić i Živko Anočić
• Na 30. Danima satire posebno priznanje ZLATNI SMIJEH za iznimnu uigranost Živka Anočića, Marka Makovičića i Jerka Marčića i virtuoznost glumačke igre
W. Shakespeare napisao je 37 komada.To ste sigurno već znali?!Od čega 10 povijesnih drama. I to ste znali?! Od čega 18 komedija. I to?!Osmislio je i napisao 1222 lika.
A to?!

Svaki od 37 komada postavljen pojedinačno na scenu traje,zavisno od kraćenja, između 3 i 5 sati. Dakle, 37 x 4 sata (prosječno) iznosi 148 sati.
Jeste li i to znali?
A jeste li znali kako je sve to moguće odigrati u manje od 2 sata?!

Upoznajte Romea i Juliju, Hamleta, Ofeliju, Macbetha i njegovu krvavu lady, Antonija i Kleopatru, Mletačkog trgovca, Tita Andronika, Kralja Leara, Richarda III, Henrika VIII i mnoge druge, kakve ih još nikada niste vidjeli.
Na EX! That’s IT!


PRESS CLIPPING:
Teatar EXIT ponovno ima uspješnicu kojom će privući publiku, i to onu koju je kroz više od deset godina postojanja navikao na vlastiti stil. «Shakespeare na EXIT» zaista jest nastavak najboljeg od onoga što je EXIT u svojoj povijesti ponudio: u persiflaži Bardovog opusa čita se tako i mladenački polet koji je nosio «Izbacivače», i tehnička preciznost «Dekadencije», ali i onomatopejski jezik «Mr. Singlea». Utoliko brzi progon kroz kompletni opus vjerojatno najpoznatijeg dramatičara jest još jedna potvrda da je Teatar EXIT jedno od onih rijetkih domaćih kazališta koja imaju svijest o profilu, i koji se zacrtanog drže bez obzira na izvanjske učinke ili, drugim riječima, rezultata predstava kod publike i kritike. SHAKEspeare na EXit koktel je spravljen od najboljih sastojaka, predviđen za brzo i često konzumiranje!
Igor Ružić, Radio 101


Predstava SHAKEspeare na EXit, pomno je i studiozno stvarana, no prema viđenome, zaista ju je vrijedilo toliko dugo čekati. Slijedeći dobre navade Exita i estetiku, koju su kao i svoj imidž gradili iz predstave u predstavu, i koktel Shakespeareovih djela dobro pr(e)otresen, događa se u gotovo praznom crnom prostoru, gdje mjesto ima samo mašta, magičnost kazališta i, dakako, virtuoznost glumačke igre. Djelujući kao jedna cjelina, glumci su pokazali da se u tom zadnjem projektu Exita itekako vodilo računa o svakoj dramaturškoj zadanosti, o svakom i najmanjem pokretu. Stoga, ništa nije bilo suvišno ni nepotrebno.
Helena Braut, Vjesnik

U devedeset minuta glumačke igre izmijenili su više desetaka likova, s lakoćom se prebacivali iz uloge u ulogu, spontano odigrali sebe, zbijajući šale na svoj račun.
Katarina Kolega, Slobodna Dalmacija

Brza, energična, budna interpretacija Shakespeareovih djela, u režiji Matka Raguža i uz kreativno-izvedbeni doprinos mladih glumaca Živka Anočića, Marka Makovičića i Jerka Marčića, dočekana je u Teatru Exit uz gromoglasni aplauz i odobravanje publike. Ragužev "Shakespeare", na tragu energije "Izbacivača" ili angažirane mime "Münchhausena", doista predstavlja aktivan i atraktivan doprinos građenju specifično exitovskog kazališnog izričaja i komunikacijskog prepoznavanja između pozornice i publike.
Ivan Kralj, Kupusnet

U režiji Matka Raguža Shakespeareov je dramski svijet iskliznuo iz povijesnih odrednica i pokušao naći svoje mjesto u svakodnevnici trojice mladih glumaca.
Ova će predstava svojim šarmom, za koji su prije svega zaslužni glumci, zadovoljiti mnoge. Uigranost, koncentriranost i vještina kojom Anočić, Marčić i Makovičić nose svaki glumački zadatak glavni je adut te predstave i pretvara je u potencijalni hit. Njihova igra neprestance crpi iz iskrenog glumačkog elana, a preciznost i lakoća izvedbe vješto manipuliraju zadanim materijalom.
Jelena Kovačić, Lider

Ovacije publike za urnebesnog Shakespearea.
Shakespeareovim dramskim opusom obrađenim na poptuno drukčiji način bavi se duhovita predstava SHAKEspeare na Exit redatelja Matka Raguža.
Ono što najviše pokreće predstavu su vještina oponašanja, gestikulacije i mime kojima su trojica mladih glumaca-Živko Anočić, Marko Makovičić i Jerko Marčić-stvorili izrazito energičan tempo i naelektrizirali atmosferu u dvorani, izmamivši tako ovacije publike.
M. Zec, Glas Istre

Blistava glumačka pustolovina.
Trojica glumaca uspjeli su u manje od dva sata zgusnuti ne samo cjelokupan Shakespeareov opus nego su pri tom obavili i svojevrsnu inventuru svoje glumačke strasti koja se nastavlja na niz za koji smo mislili da je nepravedno zgasnut još prije dvadesetak godina.
Shakespeare je predstava svog vremena, predstava koja o njemu govori, ali koja i najavljuje ne samo novi glumački i kazališni senzibilitet nego i novu publiku koja će u „nevjerojatnoj lakoći“ glumačkog i kazališnog izraza prepoznati uporan i hrabar stvaralački ludizam.
Predstava je to koju će voljeti mladi, a starije će podsjetiti da su to nekad bili, ma koliko se trudili da to zaborave ili prikriju.
Želimir Ciglar, Večernji list


ULAZNICE;

Od 1.do 12. reda 70,00 kn slobodna prodaja
Od 13. do 19. reda 60,00 kn slobodna prodaja
Od balkon 50,00 kn slobodna prodaja

Od 1. do 12. reda 60,00 kn organizirani grupni posjet + 20, umirovljenici, studenti
Od 13. do 19. reda 50,00 kn organizirani grupni posjet + 20, umirovljenici, studenti
Balkon 40,00 kn organizirani grupni posjet + 20, umirovljenici, studenti

Prodajna mjesta:
Web prodaja: www.kulturaplus.com 
Foto Revija, Uzarska 28
EX LIBRIS, Riva Boduli 3B
NEW SOUND d.o.o. Matulji
Blagajna Festival Opatija
HKD na Sušaku (na dan održavanja predstave 2 sata prije početka)

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture