Prognoza za 22/06
Prognoza za 22/06
15 / 22

Kalendar događanja

Prikaži još događanja

5. Proljetna biciklijada Grobnik 2014.

11.05.2014. - 11.05.2014. / Grobnik

11.05.2014. dođite na Proljetnu biciklijadu Grobnik 2014. i proslavite s nama povratak sunca, dužih i toplijih dana.
Osmislili smo dvije rute. Rekreativnu za one koji preferiraju ležerniji tempo, te Sportsku za jače rekreativce koji vole adrenalin i malo jurnjave. Start i cilj, satnica i kotizacija je za obje rute ista:

START I CILJ: Čavle centar, parkiralište iza benzinske postaje.
SATNICA:
> 09:00 – Prijave na info pultu koji će se nalaziti na parkiralištu
> 11:00 – Start biciklijade
KOTIZACIJA: 20,00 kn – uključuje vodu, banane i ručak u Čavlima po završetku biciklijade. Djeca do 12 godina imaju besplatnu prijavu, ali se moraju prijaviti kako bi dobili broj za sudjelovanje u nagradnoj tomboli. Svi bonovi od kotizacije ulaze u bubanj za tombolu. 

Rekreativna ruta
Rekreativna ruta namijenjena je biciklistima koji se vole ležerno i bez pritiska ili nabijenog tempa provoziti po prirodi te ugodno iskoristiti slobodno vrijeme. Pri tome ćete uživati u ljepoti Grobničkog polja i pogledu na Grobničke Alpe kao i prolasku kroz lijepe šumske predjele te posjetu Aerodromu i padobranskom klubu Krila Kvarnera. Staza je kombinacija asfaltnih i makadanskih puteva, nema većih uspona i provesti će vas kroz Čavle, Zastenice, Grobničko polje, Dražice, Podkilavac i oko Huma do sportskog aerodroma Grobnik. Na aerodromu će biti predah te par riječi o Aerodromu i padobranstvu. Nakon toga slijedi povratak u Čavle te zasluženi ručak i skupljanje dojmova 

Sportska ruta
Ova ruta Proljetne biciklijade Grobnik zahtjeva malo bolju fizičku spremu. Sastoji se od kombinacije asfaltnih, makadamskih i šumskih puteva gdje ćete istražiti prekrasne grobničke predjele. 

Nakon starta u centru Čavli, krećemo asfaltom kroz Cernik i stižemo u Mavrince. Na samom okretištu autobusa skrećemo lijevo gdje nakon nekoliko kilometara makadama stižemo u Kukuljanovu. Staza nas vodi prema Plosnoj i malo dužem usponu od 1,5 km. Poslije uspona spuštamo se prema lokaciji Čičave gdje prelazimo cestu i dolazimo do Aerodroma Grobnik. Na Aerodromu Grobnik dočekat će nas članovi Padobranskog kluba Krila Kvarnera Rijeka s ponekim iznenađenjem. Nakon kratke okrepe (voda i banane) vozit ćemo preko Grobničkog polja prema Sobolima i Krenovcu. To je pravo vrijeme da sačuvate malo energije jer iz Krenovca kreće Uspon za „Grobničku kobasicu“ prema Gradu Grobniku. 

ATRAKCIJE:
- Atraktivni i adrenalinski dijelovi staze
- iznenađenje na Aerodromu Grobnik
- Uspon za „Grobničku kobasicu“ (do Grada Grobnika)

INFO:
> www.grobnikbike.com
> facebook.com/GrobnikBike

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj