Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Primorska poneštrica va Baške ČA - KAJ - ŠTO

31.05.2014. - 31.05.2014. / Baška

ČA KAJ ŠTO - što povezuje čakavce, kajkavce i štokavce, možete čuti i vidjeti u Baški i to 31. svibnja 2014. godine u programu koji organizira Katedra Čakavskog sabora Bakarskog kraja u suradnji s Turističkom zajednicom općine Baška, Općinom Baška, KD Šoto-Jurandvor-Baška, klapom Zvonimir i „AZ“ agencijom za kulturu i turizam.

Bogati program simpatičnog naziva „Primorska poneštrica va Baški“ sljedećeg je sadržaja:

Subota, 31.05.2014.
U 9:30 sati doček gostiju iz Škrljeva u Jurandvoru, razgled kompleksa i crkve sv. Lucije i Bašćanske ploče te, nakon razgleda, polazak za Bašku i upoznavanje mjesta u pratnji domaćina.

Na Paladi otvaranje i obilazak malog sajma autohtonih, umjetničkih i obrtničkih proizvoda bakarskog kraja, od 10:30 -17:30 sati.
Na sajmu sudjeluju Etno udruga Krasice, Pekara Kuzmarski baškot i pekara Bakarski baškot iz Bakra, proizvođač meda iz Hreljina, proizvođač slanog sira, Udruga Škrljevska žena i Udruga Vita Kukuljanovo.

U 11:30 sati u hotelu Tamaris okrugli stol na temu „Pogovor o govorima roda našega“. Sudjeluju prof. Ljubica Zorić, dr.sc. Nina Spicijarić Paškvan, učiteljice i učenici Područne škole Baška, dr.sc. Maja Polić, prof. Maja Dubrović, prof. Mladen Zubović, Elda Jurišić te književnici Fran Švob, Josip Vidas, Zlata Petešić i Marija Trinajstić Božić.

U 16:00 sati u galeriji Zvonimir foto i etno izložba primorskih poneštric i starinskih koltrinic va bakarsken kraju.

U 18:00 sati u hotelu Corinthia (bistro Funtana) glazbeno scensko uprizorenje uz sudionike etno udruga Težaki i težakinje zi Praputnjaka, članovi Katedre, vokalno instrumentalni sastav Intermezzo, kantautori Alen Polić i Lucija Rajnović, klapa Zvonimir i etno grupa Bakarska gospoda.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže jer će imati što čuti, vidjeti i probati!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture