Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Sajam slavonskih proizvoda u Crikvenici

13.06.2014. - 15.06.2014. / Crikvenica

Crikvenica će ovoga tjedna biti domaćin prijateljima iz Slavonije, koji će nam predstaviti svoju bogatu tradiciju. Od 13. do 15. lipnja 2014. će se u centru Crikvenice održavati "Sajam slavonskih proizvoda", događanje zabavno-gastronomskog karaktera. 

Na Sajmu slavonskih proizvoda sudjelovat će izlagači iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. Očekuje nas tridesetak štandova s raznovrsnom ponudom izvornih domaćih proizvoda, poput meda, raznih sireva, suhomesnatih proizvoda (kulen, kobasice, slanina itd.), tradicionalnih slavonskih kolača, tradicijskih rukotvorina (primjerice, Bošnjačka rukotvorina Šlinga i zlatovezi), slavonskih etno kreacija, licitarskih srca, voćnih rakija, vina, likera itd. Restoran "Aquarius" iz Bošnjaka pripremat će posebnu gastro ponudu - ukusan slavonski čobanac i kotlovinu. Uživat ćemo i uz pjevačku žensku skupinu KUD-a "Tomislav" i tamburaški sastav "Šokačka Elegija" iz Štitara, a bit će predstavljene i bogate i raskošne slavonske narodne nošnje.
"Sajam slavonskih proizvoda" otvara se u petak, 13. lipnja u poslijepodnevnim satima na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a 14. i 15. lipnja bit će otvoren tijekom cijeloga dana.
U subotu, 14. lipnja će u 11 sati Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Crikvenice pripremiti svečani prijam i ugostiti župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića, dožupana Brodsko-posavske županije Davora Vlaovića, gradonačelnika Nove Gradiške Željka Bigovića i direktora TZ Brodsko-posavske županije Petra Huljića.

Organizator "Sajma slavonskih proizvoda" je Udruga branitelja proizvođača "Panonija", a suorganizatori TZG Crikvenice i TZ Brodsko-posavske županije. 

Pokrovitelji su Grad Crikvenica, Brodsko-posavska županija i Vinarija "Dragun" Ilok.

Zabavite se i upoznajte vrijednu kulturno-povijesnu i gastronomsku baštinu Slavonije!
Uživajte u jedinstvenom spoju mora i kontinenta, u predivnom okruženju i čistom zraku!
Dobrodošli na Rivijeru Crikvenica!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture