Prognoza za 22/04
Prognoza za 22/04
13 / 19

Kalendar događanja

Prikaži još događanja

14. Vinodolske ljetne večeri

17.07.2014. - 22.08.2014. / Grižane

"14. Vinodolske ljetne večeri" manifestacija je koju Turistička zajednica Vinodolske općine organizira po četrnaesti put. Cilj je ovih manifestacija da pruži publici vrhunske umjetničke događaje i da privuče pažnju javnosti na Vinodolsku dolinu. 


Za sve ljubitelje dobre glazbe, plesa, knjige, kazališta i filma, ove je godine u programu manifestacije organizirano devet večeri, i to: koncert talijanske canzone, večer klapske pjesme, Klovićeva večer - večer domaćih izvođača s područja Vinodolske općine posvećena našem slavnom minijaturisti Jurju Juliju Kloviću, tri književne večeri u suradnji s ethno hotelom Balatura u Triblju, filmska projekcija na velikom kino platnu, te kazališna predstava i igrokaz (cijeli program nalazi se u privitku). 


Manifestaciju otvaramo 17. srpnja s predstavom RI Teatra „Hetero parada". Riječ je o komediji u kojoj Ri Teatar iznova inspiraciju pronalazi u hrvatskoj zbilji. 


Cilj nam je i dalje držati nivo manifestacije, a iz godine u godinu manifestaciju želimo oplemeniti novim sadržajima (kazališne predstave i igrokazi, ljetno kino, tematske večeri...), odnosno glazbom i pjesmom oživjeti stare i obnovljene frankopanske utvrde u Bribiru i Driveniku, kao i novim atraktivnim lokacijama na otvorenom. Prostor ispred Kuće Klović u Grižanama, koja je svoja vrata otvorila u travnju ove godine, pravo je osvježenje što se tiče vanjskih lokacija za održavanje koncerata, a samim tim ujedno i promocija Kuće gdje se nalazi jedinstvena zbirka, odnosno reprodukcije originalnih Klovićevih djela. Upravo njemu u čast organizirat će se „Klovićeva večer" gdje će nastupiti Tamburaški orkestar KUD-a „Dr. Antun Barac", Vokalna skupina Vinodolke, mlada pjevačica Željka Brdar, griški kantautor Neven Barac i uspješni mladi harmonikaš Ante Mamula iz Bribira. Isto tako, prigodno će se održati i belcanto koncert u izvedbi Jose Butorca. Ispred Doma kulture u Triblju KUD Bribir izvest će svoj igrokaz pod nazivom „Pred birtijun" autorice Kate Grgurić. A na istom mjestu priliku za prvo predstavljanje u sklopu ovogodišnje manifestacije imat će novoosnovana ženska klapa „Žurnada" iz Bribira. 


Književne večeri u Ethno hotelu „Balatura" kao i svake godine ugostit će poznate književnike kao što su Ante Tomić, Rujana Jeger i Teofil Pančić.
Po uzoru na prošlu godinu posjetitelji će moći i ove godine uživati u ljetnom kinu. Prikazivat će se pustolovni film snimljen po istinitom događaju: "Kon-Tiki". 


Vinodolske ljetne večeri spuštaju zastore 22. kolovoza Smotrom klapa Drivenik u driveničkom kaštelu koju devetu godinu organiziramo s klapom Tić iz Triblja.
Veselimo se Vašem dolasku, te Vas srdačno pozdravljamo!

14. Vinodolske ljetne večeri - program

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Općine Vinodolske.

Kvarner, Otkrijte svoju priču 2017 Međunarodna godina održivog turizma za razvoj