Kalendar događanja

Prikaži još događanja

(Sr)etno Selce

12.07.2014. - 13.07.2014. / Selce

Ovih nas dana u Selcu čeka posebno društvo. Ruku pod ruku, šarmantnim će primorskim mjestom prošetati tradicija i kulturno-povijesna baština. Za vikend 12. i 13. srpnja 2014. će se na čak četiri lokacije (riva, Polača, Harmica i Tunar) održavati etno festival (Sr)etno Selce. 

Zanimljiva priča o tradiciji pretočit će se u prezentaciju narodnih običaja, živopisnih nošnji, raznovrsnih umjetničkih izričaja i domaćih izvornih proizvoda. (Sr)etno će nas Selce uvesti u svijet u kojemu se isprepliće staro i novo i ispričati uzbudljive priče iz prošlosti, uz obilje pozitivne energije i zabave u romantičnom okruženju uz more. 

 

Čime će nas razveseliti gostoljubivi domaćini i što se sve skriva u (Sr)etnom Selcu?
Sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, prezentacija pripreme autohtonih jela, narodne nošnje i stari narodni običaji, poput pranja rublja na tradicionalan način na izvoru Polača ili mlaće slame, jedinstvenoga običaja na ovim prostorima. Čekaju nas i tradicionalne primorske i brojne druge pjesme i plesovi, glazbeni nastupi i predstave te mnoga druga iznenađenja.
Ljubitelji ukusnih gastro specijaliteta će uživati u degustaciji autohtonih jela s područja Rivijere Crikvenica, poput brodeta od lignji, prženih sardelica, tune u umaku, buzare od dagnji i ribe na roštilju.

U programu će sudjelovati Grupa "Putokazi", Alen Polić, KUD "Neven", Klapa "Kala", KUD "Ferdo Rusan", Neven Barac, Mauro i Mihael, Sastav Trio "Crikvenica", Sastav "Klamaruša", KUD "Zabok", KUD "Zvir", Sastav "Čorgov", Vokalna skupina "Vinodolke", Mantinjada, ŠRK "Oslić" Selce, Boćarski klub "Selce", Jedriličarski klub "Selce", Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine – podružnica Selce, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce". 

(Sr)etno Selce - info 

(Sr)etno Selce - program


Provedite s nama sretan vikend uz (Sr)etno Selce! Opustite se, zabavite i uživajte u zagrljaju tradicije!
Veselimo Vam se!

Organizator (Sr)etnog Selca je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator LAG "Vinodol".
Pokrovitelji su Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.
Medijski pokrovitelji su Novi list, Radio Rijeka, Kvarnerski radio, Internet televizija, Crikvenica Danas.

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenice

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture