Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Međunarodni festival umjetnosti "Art Express Balaton - Adriatic"

02.07.2014. - 02.07.2014. / Crikvenica

Crikvenica će ove srijede navečer plesati, pjevati i svirati. Naime, 2. srpnja, će u 21 sat na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici započeti Međunarodni festival umjetnosti "Art Express Balaton – Adriatic". 

Centar grada će postati mjesto susreta i ispreplitanja umjetnosti, kreativnosti i radosti. Očekuje nas zabavna večer uz velike i male izvođače, i to vokalne i plesne ansamble, zborove, vokalne soliste, svirače tradicijskih i ostalih instrumenata i ostale zanimljive i raznovrsne umjetnike iz Rusije, Kirgistana, Mađarske i Hrvatske.

U programu sudjeluju Vokalni ansambl Dječje muzičke škole No 2 iz Novosibirska, Ponomarenko Elena iz Eleca, Kazalište mode "Dizajn Moda" iz Kirgistana, čiji će članovi svirati na nacionalnim instrumentima, iz Jakutije, najveće regije u Rusiji dolaze Vokalni ženski ansambl "Sidaaya", Vokalni ženski ansambl "Kubeye", solo vokali Irina Abramova i Mihail Gorohov, a Mađarski narodni plesni ansambl će prikazati mađarske narodne plesovi balatonskoga kraja. Iz Hrvatske nam dolaze Folklorni ansambl "Croatia", čiji će mali članovi pokazati svoje plesne vještine te dječji festivalski zbor i orkestar Grada Crikvenice "Raspjevani Slavuji". 

Posjetite Crikvenicu ove srijede, upoznajte ljepotu raznolikosti tradicije i uživajte u društvu umjetnosti na Međunarodnome festivalu "Art Express Balaton – Adriatic"! Dobro nam došli!

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture