Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Adriatica Folk Fest 2014

10.07.2014. - 11.07.2014. / Crikvenica

Tradicija je ovoga ljeta domaćin u svakome kutku Rivijere Crikvenica. Potvrđuje da ne poznaje granice, spaja različite narode, predstavlja se u svoj svojoj ljepoti i raznolikosti. 

Ovoga nas tjedna očekuje srpanjsko izdanje Međunarodnoga folklornoga festivala "Adriatica Folk Fest" u Crikvenici. 

Trg Stjepana Radića u Crikvenici će 10. i 11. srpnja u 21 sat ugostiti brojne folkloraše, promotore kulturne baštine i tradicije. Upoznat ćemo razne kulture, narodne običaje, muške i ženske narodne nošnje, pjesme i plesove. Tema ovogodišnjega festivala "U Europi s prijateljima", a zanimljivi izvorni plesovi i pjesme, zvukovi tradicijskih instrumenata i preklapanje raznovrsnih običaja će nam zvukom, slikom i pokretom ispričati priče o kulturno-povijesnome bogatstvu i promovirati različitosti među narodima. 

Osim iz Hrvatske, očekuju nas sudionici iz mnogih drugih zemalja, poput Slovenije, Italije, Latvije, Estonije, Turske, Slovačke, Mađarske, Ukrajine i dr. 

U srpanjskome terminu, 10. i 11., će na "Adriatica Folk Festu" u Crikvenici nastupati sljedeće grupe: UDUSOLG (Estonija), KADIKIS (Latvija), SPRIGANIS (Latvija), CSEPEL (Mađarska), ZERNYATKO (Ukrajina), ŽKUD Tine Rožanc (Slovenija) te RIMAVAN (Slovačka). 

 

Festival će se održati i u kolovozu pa će u njemu moći uživati mnogi posjetitelji.

Organizatori Međunarodnoga folklornog festivala "Adriatica folk fest" su "Kultur-Nik" d.o.o. i kulturna organizacija "Niktus". 

Suorganizatori su Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Grad Novi Vinodolski.

Kvarner, Otkrijte svoju priču Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture